17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζουν να λένε ψέματα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Μας φλόμωσαν στα ψέματα και τώρα ζητούν και τα ρέστα. Ο λόγος για τους Συριζαίους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όταν ήταν στην κυβέρνηση είχαν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές!

Τώρα, πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν το 2020 και το 2021 θα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αυτό μόνο αν είσαι στο μυαλό των Συριζαίων μπορείς να το καταλάβεις.

Το περιβάλλον του Τσίπρα συνεχίζει να λέει τα ίδια ψέματα σε σχέση με τους στόχους της μεταμνημονιακής εποπτείας ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα.

Μέχρι που ήρθε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να τους στείλει... αδιάβαστους και να βρεθεί εκτός επίσημης γραμμής. Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha "Εκτός Γραμμής" (ταιριάζει γάντι με την περίπτωση...) ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε συμφωνία με τους θεσμούς στην πρόταση που είχε παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μαΐου στο Ζάππειο!

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το ψέμα της κυβέρνησης "ήταν μια στρατηγική που θα μπορούσε να πετύχει".

Δηλαδή, οι άνθρωποι είχαν στο μυαλό τους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς να υπάρχει η παραμικρή έγκριση από τους δανειστές. Και έκαναν και σπέκουλα στις εκλογές μιλώντας για έξοδο από τα μνημόνια και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Μιλάμε για τρισμέγιστους πολιτικούς απατεώνες, τους οποίους "έδωσε" κανονικά ο ίδιος ο Τσακαλώτος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα εσωτερικά τους και τις διαμάχες τους, αλλά τέτοια χονδροειδή ψέματα δεν μπορεί να τα πιστέψει ούτε ένα μικρό παιδί! Από την άλλη πλευρά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας τα λέει καλά. Κι αυτό γιατί προεκλογικά υποσχόταν σκληρές διαπραγματεύσεις για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μάθαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά το 2021!

Και να σκεφτεί κανείς ότι έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,2% από το 2022! Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι οι συμφωνίες υπάρχουν για να τηρούνται και όχι να γίνονται αντικείμενο δημιουργίας εντυπώσεων χωρίς να υπάρχει λόγος...

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου