17 Σεπτεμβρίου 2019

Τουλουπάκη: Ο Αγγελής μπήκε στο γραφείο μου και πήρε στοιχεία για τη Novartis

Καταγγελίες σε βάρος του πρώην επόπτη της φέρεται να έκανε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, φέρεται να προχώρησε σήμερα στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη, επί τρεις ώρες, όσο περίπου διήρκησε η κατάθεσή της, φέρεται να καταλόγιζει στον πρώην επόπτη της, ότι με παρεμβάσεις του της δημιουργούσε προσκώματα και εμπόδια στην έρευνά της για τη φαρμακοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη καταθέτοντας σήμερα στον κ. Παππά στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί με αφορμή τη δική της αναφορά κατά του κ. Αγγελή, φέρεται να επιβαίωσε πλήρως το περιεχόμενό της, παραθέτωντας λεπτομέρειες για τα γεγονότατα εκείνης της περιόδου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς, καταλόγισε στον πρώην επόπτη της υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων απο τα γραφεία της εισαγγελίας. Μάλιστα φέρεται να αναφέρε ότι ο κ. Αγγελής δυο φορές κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Επιπλέον, όπως φέρεται να αναφέρε τα έγγραφα τα οποία υπεξαιρέθηκαν από το γραφείο τηςπεριλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτά δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Τουλουπάκη έθεσε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην επόπτη της.
Εξάλλου για το περιστατικό αυτό κατάθεση φέρεται να έχουν δώσει και γραμματείς της εισαγγελίας Διαφθοράς περιγράφωντας αναλυτικά τα γεγόντα. Οι καταθέσεις δε αυτές φέρεται να δόθηκαν πριν ο κ. Αγγελής προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τι έγινε με τη Novartis

Καταθέτωντας για το θέμα της έρευνας της Novartis, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, φέρεται να μίλησε για υπεξαγωγή πρωτότυπων εγγράφων από τον κ. Αγγελή τα οποία προέρχονταν από το FBI. Τα έγγραφα αυτά επεστράφησαν στην εισαγγελία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αρχεία, τα οποία είχαν υπεξαιρεθεί με στικάκι, όπως φέρεται να κατάθεσε η εισαγγελέας. Μάλιστα, η ίδια φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωστό αν ο κ. Αγγελής κράτησε αντίγραφα αυτών των εγγράφων.

Επιφυλασσόμενη, δε, να καταθέσει περισσότερα στοιχεία στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λ. Ζαχαρή και Ε. Σοφουλάκη, η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρθηκε όμως εκτενώς και στη περιβόητη συνάντηση της Βιέννης, η οποία είχε λάβει χώρα το 2017 και σε αυτή συμμετείχαν η ίδια οι δυο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης, ο κ. Αγγελής και στελέχη του FBI.

Η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να ανέφερε πως κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν τους να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο μάλιστα κατονόμασαν. Ωστόσο, όπως φέρεται να κατέθεσε η κυρία Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να τα παραλάβει υποστηρίζοντας πως στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Ακόμη, η εισαγγελέας Τουλουπάκη φέρεται να περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο κ. Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καταλογίζοντας του ακόμη και προσπάθειες να καθυστερήσει την εξέλιξη της έρευνας.

Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες κατάθεση στον κ. Παππά αναμένεται να δώσουν και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

Το επόμενο διάστημα η κυρία Τουλουπάκη αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διενεργούν άλλη παράλληλα έρευνα έχοντας ως βάση τις καταγγελίες του κ. Αγγελή σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά και παρεμβάσεις στο έργο της από τον περιβόητο "Ρασπούτιν".