23 Σεπτεμβρίου 2019

Με μισθό η θέση του εφοπλιστή Μαρτίνου στο Άγιο Όρος -«Εκ παραδρομής το ΦΕΚ, δεν θα αμείβομαι» διευκρινίζει ο ίδιος

Εξεδόθη το προεδρικό διάταγμα, με πρόταση των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο διορίζεται νέος διοικητής του Αγίου Ορους ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος.

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Θανάσης Μαρτίνος είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια και η κόρη του Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρτίνος χαίρει καθολικής αποδοχής στην Εκκλησία, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Μαρτίνος θα αντικαταστήσει τον νυν πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, Κωστή Δήμτσα.

Το ΦΕΚ του διορισμού Μαρτίνου
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω ΦΕΚ, ο κ. Μαρτίνος διορίζεται με βαθμό και αποδοχές Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ο προηγούμενος διοικητής είχε αναλάβει αμισθί τη θέση του διοικητή.



Αθανάσιος Μαρτίνος: Δεν θα λαμβάνω αμοιβή, λάθος το ΦΕΚ

Ωστόσο, αμέσως μετά την δημοσίευση της ανάληψης καθηκόντων από τον εφοπλιστή στο Άγιο Όρος, ο Αθανάσιος Μαρτίνος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα αμείβεται γι' αυτήν και ότι το σχετικό απόσπασμα στο ΦΕΚ περί έμμισθης θέσης ήταν εκ παραδρομής.

«Eξ αρχής έχω δηλώσει γραπτώς στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης που μου εγένετο ότι δεν επιθυμώ να λάβω οποιαδήποτε αμοιβή για τη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους με την οποία με τιμά η Πολιτεία. Είναι αυτονόητο για μένα ότι θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αμισθί» είπε.

«Η διαφορετική αναγραφή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θεωρώ ότι έγινε εκ παραδρομής. Ο μόνος λόγος ανάληψης της συγκεκριμένης θέσης είναι η προσφορά στην πατρίδα και στο Άγιο Όρος» συνεχίζει ο κ. Μαρτίνος.