17 Σεπτεμβρίου 2019

Ιωάννινα: Στην Ιερά Μονή Βελλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Η επίσκεψη στο τυροκομείο και η υποδοχή με ηπειρώτικα

Το αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ηπειρο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις εγκαταστάσεις του τυροκομείου της Μονής που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ο οποίος σύμφωνα με το epirustv.gr έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα λειτουργίας Γεωργικής Σχολής, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να το αντιμετωπίζουν θετικά. Στόχος, όπως είπε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, είναι η δημιουργία μιας φάρμας η οποία θα εξελιχθεί σε Γεωργική Σχολή όπου θα μπορούν να φοιτήσουν νέοι άνθρωποι.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

Ο κ. Βορίδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντική η συνέργεια με τη Γαλακτοκομική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ενώ διεμήνυσε ότι θα υπάρξει αυστηρότητα στα ζητήματα της παραβίασης του νόμου για τα προϊόντα ΠΟΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με εργαζόμενους στη Γαλακτοκομική Σχολή στα Ιωάννινα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με εργαζόμενους στη Γαλακτοκομική Σχολή / Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου, υποδέχθηκαν θερμά τον πρωθυπουργό καλωσορίζοντας τον με ένα ηπειρωτικό τραγούδι.

Μαθητές του εκκλησιαστικού Λυκείου υποδέχονται τον πρωθυπουργό στα Ιωάννινα

Μαθητές του εκκλησιαστικού Λυκείου υποδέχονται τον πρωθυπουργό στα Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός αφού συνομίλησε μαζί τους ξεναγήθηκε στο ιστορικό κτήριο της Μονής.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής Βελλά στα Ιωάννινα

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής Βελλά στα Ιωάννινα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 10:30 στη μονάδα, όπου τον υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι, οι τοπικοί βουλευτές και παράγοντες της περιοχής. Τον συνοδεύουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.



«Θα λυθεί μέσα στην τετραετία το πρόβλημα με τα απορρίμματα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε τον ειδικό εξοπλισμό και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεξεργασίας. «Μέσα στην τετραετία θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα άφησε αιχμή κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσοι όψιμα ανακάλυψαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία τους καλώ να αναλογιστούν την κατάσταση που παρέδωσαν την χώρα αναφορικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών». Σημείωσε ακόμη ότι όσο εντυπωσιακό είναι το έργο στο Ελευθεροχώρι τόσο εξοργιστικό είναι ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην χώρα.