17 Σεπτεμβρίου 2019

Politico: Το dress code του ευρωβουλευτή- Βγάλτε τα τακούνια, βάλτε σακάκια, μην ξεχάσετε τα μαγιό

Δουλειά ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, αλλά και στη χώρα που εξελέγη… Το dress code ενός ευρωβουλευτή μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη υπόθεση.

Οι ενδυματολογικές επιλογές για τους ευρωβουλευτές είναι απεριόριστες. Για αυτό το Politico αποφάσισε να δώσει μερικές στιλιστικές συμβουλές στα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αυτός ο οδηγός… επιβίωσης των ευρωβουλευτών περιλαμβάνει από πρακτικές συμβουλές- π.χ. προτείνει στις γυναίκες να αποχωριστούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια- μέχρι οδηγίες για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίσουν.

Οι ενδυματολογικές συμβουλές του Politico για τους ευρωβουλευτές

Μην ξεχνάτε το σακάκι

Φορέστε σακάκι, εκτός αν το στιλ σας είναι casual ή πρόκειται για κάποιου είδους πολιτική δήλωση. Μην ξεχνάτε: Θα σας δείχνει η κάμερα σε κάθε συνεδρίαση. Σε γενικές γραμμές, τα γυμνά χέρια δείχνουν έλλειψη επαγγελματισμού.

Η Σάρα Βίενερ με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Οχι στα γυμνά χέρια, λέει το Politico. Στη φωτογραφία η Αυστριακή Βίενερ (αριστερά) συγχαίρει την φον ντερ Λάιεν/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/PATRICK SEEGER

Βγάλτε τα ψηλά τακούνια

Το ευρωκοινοβούλιο έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα διαδρόμων, ατελείωτα μονοπάτια και άφθονες σκάλες. Οι ευρωβουλευτές περνούν τη μισή ζωή τους ψηφίζοντας και την άλλη μισή περπατώντας.

Αποφύγετε το look του υπαλλήλου της ευρωβουλής

Φορούν συνήθως σακάκι φράκου και οι στολές τους έχουν χρυσές αλυσίδες. Αποφύγετε αυτές τις επιλογές, εκτός αν θέλετε να πιάσετε δουλειά μοιράζοντας έγγραφα και φωνάζοντας «Ο πρόεδρος», όταν ο επικεφαλής της ευρωβουλής μπαίνει στην ολομέλεια.

Υπάλληλος στην ευρωβουλή

Οι ευρωβουλευτές πρέπει να αποφεύγουν το φράκο, για να μην τους μπερδέψουν με τους υπαλλήλους/ Φωτογραφία: AP/ Jean-Francois Badias

Μην ξεχάσετε το μαγιό σας

Το Στρασβούργο έχει μία από τις καλύτερες πισίνες στην Ευρώπη. Λίγο ύπτιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος ανακούφισης για το όποιο μετατραυματικό στρες έπειτα από μια σημαντική ψηφοφορία.

Βρείτε το δικό σας στιλ

Είστε ένας από τους 751 ευρωβουλευτές, μίας εκ των 28 χωρών. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ξεχωρίσετε. Εξαλλου η ΕΕ είναι υπέρ της ανάδειξης των πολιτιστικών διαφορών μας.

Να είστε απρόβλεπτοι

Επειδή είστε μέλος ενός συντηρητικού κόμματος δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε φρεσκοξυρισμένοι, να φοράτε ένα ακριβό μπλε κοστούμι ή να έχετε τέλεια χτενισμένα μαλλιά. Μπορείτε να είστε ένα ατημέλητο, πανκ μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτό μπορεί να κάνει περισσότερους ανθρώπους να μάθουν το όνομά σας.

Ευρωβουλευτής με δερμάτινο

Η ευρωβουλευτής Λίβια Γιαρόκα της Ουγγαρίας με δερμάτινο τζάκετ/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/PATRICK SEEGER