22 Σεπτεμβρίου 2019

Τάκης Θεδωρικάκος: Εντός Οκτωβρίου ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικούΟ υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε έκκληση, από τις ΗΠΑ οπού και βρίσκεται, προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ακούσουν την φωνή των Ελλήνων του εξωτερικού σε ότι έχει να κάνει με το δικαίωμα της ψήφου.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, εν όψει του νόμου που που προετοιμάζει η κυβέρνηση την ψήφο των απόδημων.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Τις τελευταίες τρεις μέρες βρέθηκα στη Νέα Υόρκη. Είχα την τιμή να συναντηθώ με το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο και να του ευχηθώ καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο που επιτελεί για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Συναντήθηκα με εκπροσώπους πολλών επαγγελματικών οργανώσεων και την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Αμερικής και είχα πολλές ξεχωριστές συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής ομογένειας, με τη συνδρομή και του υφυπουργού εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη. Ένιωσα από πρώτο χέρι την αγάπη τους για την πατρίδα, τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του τόπου μας. Συζητήσαμε τις βασικές σκέψεις που υπάρχουν για τον τρόπο συμμετοχής τους στις εκλογές και άκουσα με πολλή προσοχή τις προτάσεις τους».

Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως επιδίωξή του είναι εντός του Οκτωβρίου να παραδώσει στον πρωθυπουργό σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και θα στηρίζεται στη χρήση της επιστολικής ψήφου.