22 Σεπτεμβρίου 2019

«Βόμβα» Αγγελή για Novartis: Mε ανύπαρκτo βίντεο ενέπλεξαν τον Πικραμμένο

Νέες διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση Νοβάρτις, όσον αφορά στο θέμα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, προσδίδει η κατάθεση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Αίσθηση μάλιστα προκαλούν όσα περιγράφει ο ίδιος και δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αναφορικά με τη σύνταξη δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, με την επίκληση βιντεο από την εισαγγελά Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το οποίο -κατά τον ίδιο- ήταν ανύπαρκτο.

ο κ. Αγγελής υποστηρίζει ότι όλα έγιναν με την επίκληση βιντεο από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ωστόσο, κατά την εκτίμησή του, το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανύπαρκτο.

«Μου είπε (σ.σ. η Ε. Τουλουπάκη): Έχουμε ένα βίντεο όπου ο Φρουζής αναφέρει ότι έκανε ένα δωράκι 100.000 ευρώ στον κ. Πικραμμένο. Την ρώτησα αν το έχει στείλει στις εγκληματολογικές υπηρεσίες για απομαγνητοφώνηση. Μου είπε ότι δεν το έχει στείλει. Της έδωσα παραγγελία να το στείλει αύριο το πρωί, αλλά πριν να μου το φέρει να το δω. Την επόμενη μέρα μου είπε "Συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο βιντεο για τον Πικραμμένο"». δηλώνει ο Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής αναφέρει ακόμα ότι ρώτησε την κ. Τουλουπάκη «γιατί έβαλε τον κ. Πικραμμένο στη δικογραφία υπόπτων προς τη Βουλή» και προσθέτει πως «και εκείνη ουδεμία απάντηση μου έδωσε», όπως χαρακτηριστικά παραθέτει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτα στοιχεία».

Αγγελής για «Ρασπούτιν»

Όσο για τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», ο Ιωάννης Αγγελής είναι καταπέλτης σε ό,τι αφορά στον ρόλο του , τη σχέση του ίδιου με την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους χειρισμούς της ίδιας στην υπόθεση Novartis ανέφερε: «Η κ. Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο "Ρασπούτιν" είναι μέλος της κυβέρνησης και ότι το ένα του πόδι πατάει στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ. Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία. Πίσω από αυτούς υπήρχε μια αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα χειρισμού της υπόθεσης. Όταν ρωτούσα την κ. Τουλουπάκη ποιος είναι ο στόχος της σε αυτή την υπόθεση μου έλεγε "θα ασκήσουμε διώξεις, θα στείλουμε την υπόθεση στον ανακριτική και αυτός θα βρει την άκρη...».