19 Σεπτεμβρίου 2019

Υπόθεση Novartis: Όταν ο Παπαγγελόπουλος έλεγε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο-ΒΙΝΤΕΟ

Επικαλούμενος την πείρα του ως εισαγγελέας, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης βγαίνοντας από το Μαξίμου εξέφραζε τη βεβαιότητά του ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της στην υπόθεση Novartis

Ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όταν η τότε κυβέρνηση, της οποίας ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνησή του.

Κι αν τώρα, ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μετά και από σειρά καταγγελιών, τόσο εκπροσώπων του δικαστικού σώματος όσο και πολιτικών, που τον κατονομάζουν ευθέως ως «Ρασπούτιν», τότε, η τοποθέτησή του στο ξεκίνημα της υπόθεσης ήταν διαφορετική.

«Έλαβα μία μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέας με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Όπως το λέω. Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει και στη συνέχεια. Ο ελληνικός λαός όμως απαιτεί το καθήκον του να κάνει και το πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από κυβερνητική σύσκεψη για την υπόθεση Novartis. Δίπλα του βρισκόταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, που είχε ανακοινώσει ότι εντολή του κ. Τσίπρα είναι να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον Κανονισμό της Βουλής.



Από το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» στο αίτημα για «προανακριτική επιτροπή» και στα «παρανοϊκά μυθεύματα»

Τα όσα ακολούθησαν δεν δείχνουν να δικαιώνουν τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος όχι μόνο έδειχνε σίγουρος για τις επιλογές του, αλλά επί της ουσίας προκαλούσε όσους τον μήνυαν ότι θα ζητούσε ο ίδιος προανακριτική επιτροπή.

«Όταν έρθει η δικογραφία στη Βουλή θα προτείνω να γίνει προανακριτική επιτροπή» έλεγε τον Φεβρουάριο του 2018 ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

«Δεν φοβάμαι τίποτα, εγώ μάλιστα προαναγγέλλω από τώρα, όταν θα έρθει η δικογραφία στη Βουλή για τη μήνυση σε βάρος μου εγώ θα προτείνω να γίνε προανακριτική επιτροπή να ανοίξουν τα τηλέφωνα γιατί κανένα τηλεφώνημα μου δεν έχει παράνομη πράξη», έλεγε από την Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Στήνουν εκδικητική πολιτική δίωξη»

Πάντως μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ότι θα ζητήσει προανακριτική για να διερευνηθούν οι καταγγελίες εις βάρος του, ο κ. Παπαγγελόπουλος απέφυγε να επαναλάβει ότι θα ζητούσε ο ίδιος τη συγκρότησή της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος περιορίστηκε να αναφέρει ότι η σύσταση προανακριτικής συνιστά πρωτοφανή απόπειρα άσκησης πολιτικής – εκδικητικής δίωξης σε βάρος του, ενώ ανέφερε: «θα πάμε μέχρι το τέλος» χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον έδειξε ότι είναι το πρόσωπο με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».