19 Σεπτεμβρίου 2019

Ποια ρουσφέτια κόβουν Μητσοτάκης – Κεραμέως

Αποφασισμένη να κόψει τα διαχρονικά ρουσφέτια στον χώρο της Παιδείας είναι η νέα υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» η κα Κεραμέως είναι αποφασισμένη να κόψει 300 εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και να τους επαναφέρει στις οργανικές τους θέσεις. Για την πρόθεσή της αυτή ρώτησε πρόσφατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο του είπε πως «Σκοπεύω να κόψω 300 εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και να τους επαναφέρω στις οργανικές τους θέσεις. Τι λέτε;».

Ο πρωθυπουργός αφού την άκουσε προσεκτικά, ενθουσιάστηκε με την ιδέα, αφού 300 εκπαιδευτικοί θα κάλυπταν αρκετά κενά στο διδακτικό προσωπικό που έχει ανάγκη η Παιδεία και της είπε «Νίκη, προχώρα, είμαι μέσα».

Η κα Κεραμέως τότε έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και μετέβη στο υπουργείο οπού είχε έτοιμη την απόφαση. Όπως συνεχίζει ο «Βηματοδότης», η ίδια του ανέφερε ότι η απόσπαση εκπαιδευτικών σε φορείς ήταν το μεγαλύτερο και συχνότερο ρουσφέτι που της ζητούν από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας.

«Το τηλέφωνο όλο αυτό το διάστημα χτυπά δαιμονισμένα και μου ζητούν απόσπαση-ρουσφέτι» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.