19 Σεπτεμβρίου 2019

Διάλογος με «καρφιά» μέσω twitter Στέφανου Μάνου σε Κεραμέως- Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Διάλογο για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών είχαν μέσω twitter ο Στέφανος Μάνος με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αφορμή ήταν η μείωση στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, και που ο πρώην υπουργός βρήκε «χωρίς νόημα» αφού όπως έγραψε οι υπερήφανες ανακοινώσεις, δεν ανέφεραν τον συνολικό αριθμό των αποσπασμένων.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι φέτος θα υπάρξουν 278 περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην τάξη, καθώς έγινε μείωση των αποσπάσεων:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει 278 περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη, καθώς αποφασίσαμε τη μείωση των αποσπάσεων σε φορείς. Από την πρώτη στιγμή η κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μονάδων αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα».

Η απάντηση του Στέφανου Μάνου

Καθόλου ικανοποιημένος ο Στέφανος Μάνος σχολίασε μέσω του twitter:

«Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε υπερηφάνως ότι υλοποιήθηκε στο ακέραιο ο στόχος μείωσης του αριθμού των αποσπασμένων σε διοικητικές θέσεις εκπαιδευτικών. 278 λιγότεροι φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Μια ανακοίνωση χωρίς νόημα επειδή δεν αναφέρει το συνολικό αριθμό των αποσπασμένων».



Η Νίκη Κεραμέως δεν άφησε ασχολίαστη την μάλλον ειρωνική παρέμβαση Μάνου και εξαιρετικά ευγενικά, του απάντησε:

«Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Από 2094 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε φορείς πέρυσι (π.χ. σε βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα) μειώσαμε τον αριθμό αυτό σε 1816, ήτοι μείωση κατά 278 άτομα».