18 Οκτωβρίου 2019

Μανιαδάκης: Με απειλούσαν με τα παιδιά μου για να «δώσω» Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Λοβέρδο

Ευθείες απειλές για την οικογενεία του και για τα παιδιά του δεχόταν ο Νίκος Μανιαδάκης προκειμένου να «δώσει» όπως είπε και στην κατάθεσή του, τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε τους εκβιασμούς που δεχόταν για να δώσει ψεύτικα στοιχεία εναντίων των πολιτικών προσώπων ενώ όταν τους δήλωσε ότι δεν είχε κάτι να πει εναντίον των συγκεκριμένων ανθρώπων τότε του έλεγαν: «Μην τους φοβασαι, αυτοί δεν θα ξαναβγούν βουλευτές. Αν δεν τους ενοχοποιήσεις, δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου»!

Στην χθεσινή 5ωρη κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη αναφέρονται και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι την χαρακτηρίζουν χειμαρρώδη και σημαντική στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της Novartis.

Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της σκευωρίας της Novartis από το 2012 έως και σήμερα ενώ επισήμανε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν χειραγωγούμενη.

Σημαντικό στοιχείο στην κατάθεσή του το γεγονός ότι επανέλαβε ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι έκανε και μακροσκελή αναφορά ειδικά στις πολύπλευρες σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι εισαγγελείς της Διαφθοράς δεχόντουσαν αυστηρό έλεγχο και χειραγώγηση από την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκριμένα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.