12 Οκτωβρίου 2019

Τι ζήτησε ο Βελόπουλος από τον Μητσοτάκη

Θετικός, επί της αρχής, είναι ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με την πρόταση της Κυβέρνησης για την ψήφο των ομογενών.

«Ως άνθρωπος της Ομογένειας και παιδί μεταναστών, θεωρώ ανεπίτρεπτο Έλληνες του Εξωτερικού να μην μπορούν να ψηφίσουν, καθώς ο νόστος και η αγάπη που νιώθουν για την πατρίδα τους, είναι η πιο περίτρανη απόδειξη της ανάγκης κατοχύρωσης του δικαιώματός τους στην ψήφο!

Είναι εθνικά απαράδεκτο κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους να στερούν στον Έλληνα το δικαίωμα ψήφου, όταν το παρέχουν απλόχερα στο Χασάν και τον Ιμπραήμ με τις παράνομες ελληνοποιήσεις τους!», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον διάλογο που είχε προηγουμένως με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε έναν καλό εκλογικό νόμο και το δικαίωμα να ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς.

Η συζήτηση άρχισε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει στον συνομιλητή του το δεμένο μικρό του δάχτυλο λόγω κάκωσης που υπέστη παίζοντας μπάσκετ.

«Εσένα είναι εντάξει το χέρι σου;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κυριάκο  Βελόπουλο να απαντά κάνοντας χιούμορ: «Οι κακές συνήθειες των αθλητών».

Μητσοτάκης: «Τι να σου προσφέρω;»

Βελόπουλος: «Έναν καλό εκλογικό νόμο και το δικαίωμα να ψηφίζουν οι Έλληνες ομογενείς».

Μητσοτάκης: «Τουλάχιστον στο δεύτερο είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».