14 Οκτωβρίου 2019

Τα κέρδη του Βαξεβάνη τη χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζουν τα μέσα ενημέρωσης του Κ. Βαξεβάνη, καθώς πέρα από την γκρίνια για την έλλειψη χρημάτων, λόγω καθίζησης προφανώς της εύκολης διαφήμισης που εξασφάλιζε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει και άλλου είδους παρατράγουδα.

Εμφανίζονται καλοθελητές που «καρφώνουν» δημοσιογράφους ότι δεν δουλεύουν και ακολουθούν απολύσεις. Βέβαια, τα οικονομικά στοιχεία της Documento Μονοπρόσωπης ΙΚΕ για το 2018 (δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) που δημοσιεύτηκαν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,5% στα 3,12 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έδειξε κέρ- δη μετά από φόρους 102 χιλιά- δες από ζημίες 109 χιλιάδων την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, το 2017, που δεν ήταν και ολόκληρη χρήση. Η εταιρεία βέβαια έχει καθαρή θέση μόλις 2.645 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι απαιτήσεις είναι μόλις 688 χιλιάδες, καθώς αυτό δείχνει ότι η μέση αποπληρωμή απαιτήσεων είναι τρεις μήνες, όταν η αγορά κινείται σε πάνω έξι μήνες.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η «Documento» έχει οφειλές φόρων, τελών και προς ασφαλιστικά ταμεία περί τις 400.000 ευρώ, γεγονός που παραπέμπει σε μη έγκαιρη καταβολή.