26 Οκτωβρίου 2019

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο Standard & Poor’s-Μητσοτάκης: Αποδεικνύει ότι η οικονομία γίνεται ισχυρότερη

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒ- σε Β+.

Η αναβάθμιση, όπως αναμενόταν συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και στην ελληνική οικονομία.

Οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την αναβάθμιση της χώρας μας και αυτό φάνηκε και στην αγορά ομολόγων: Ειδικότερα, σήμερα, το 10ετές ομόλογο κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό, υποχωρώντας στο 1,20%, από το 1,23% που είχε μειωθεί την Πέμπτη.

Η κατηγορία Β+ βρίσκεται τέσσερις βαθμίδες πιο χαμηλά από αυτή που θεωρείται ως ασφαλής για επενδύσεις.

Η αναβάθμιση της Standard and Poor's έρχεται μετά από μια σειρά καλών ειδήσεων. Πριν από μερικές ημέρες, ο γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ από ΒΒ-, διατηρώντας θετική την προοπτική του.

Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση της S&P's αποδεικνύει ότι η οικονομία γίνεται ισχυρότερη

Με ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μια μονάδα από τη Standard & Poor's τονίζοντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι «η οικονομία μας γίνεται ολοένα και ισχυρότερη».

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη.

Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας.

Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.