11 Νοεμβρίου 2019

Έσπασε την «κατάρα» ο Τσιτσιπάς: Επιβλήθηκε με 2-0 του Μεντβέντεφ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε την «κατάρα» απέναντι στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Ρώσου αντιπάλου του και ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο ATP Finals.

Ήταν μία νίκη – λύτρωση για τον Τσιτσιπά, ο οποίος στο παρελθόν μετρούσε πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις από τον Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-6(5), 6-4 ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς μετά τον τελευταίο πόντο, που σήμανε και την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στο πρώτο σετ κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του άλλου και ως εκ τούτου οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie break. Στο 5-5 ο Τσιτσιπάς πήρε τον πόντο δείχνοντας τεράστια ψυχραιμία και εκμεταλλεύτηκε το set point για να κάνει το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ κυλούσε δίχως μπρέικ μέχρι το ένατο γκέιμ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Μεντβέντεφ, προηγήθηκε με 5-4, υπερασπίστηκε το σερβίς του στη συνέχεια και έφτασε στη νίκη βάζοντας τέλος στο σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων απέναντι στον Μεντβέντεφ.