07 Νοεμβρίου 2019

Θα κλάψετε με την τάπα Πλεύρη σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

«Χαίρομαι που σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν ότι η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να λάβει απόφαση εξαίρεσης», η «σπόντα» που έριξε ο Θ. Πλεύρης στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έσφαξε με το γάντι» Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, σχετικά με την προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει αν υπήρξαν ή όχι παρεμβάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην υπόθεση της Novartis.

Με αφορμή την υποβολή αιτήματος εξαίρεσης που τέθηκε για το πρόσωπο του από τον συνήγορο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε: «Χαίρομαι που σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν ότι την αρμοδιότητα την έχει η επιτροπή (σ.σ. να λάβει απόφαση εξαίρεσης)».

Η «σπόντα» που έριξε ο κ. Πλεύρης απευθύνεται ευθέως στον Αλέξης Τσίπρα, που με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της Προανακριτικής να εξαιρέσει τους κυρίους Πολάκη και Τζανακόπουλο.

Ανέφερε τότε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας: «…Η απόφαση που έλαβε η επιτροπή για την «εξαίρεση» μελών της είναι, ως εκ τούτου, ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής...».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ – πάλι για την απόφαση εξαίρεσης των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου- ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της…».

Επιπλέον ο κ. Θανάσης Πλεύρης ανέφερε για το ενδεχόμενο εξαίρεσής του: «Ο κάθε ελεγχόμενος έχει το δικαίωμα να θέτει δικονομικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα της εξαίρεσης. Στο βαθμό που με αφορά, θα το εξετάσει η επιτροπή. Προφανώς αν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο πρόσωπό μου, δεν θα δημιουργήσω απολύτως κανένα πρόβλημα».