11 Νοεμβρίου 2019

Το μεταναστευτικό και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στη ΝΔ

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσεται ένας έντονος διάλογος για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο καταβάλλουν μία διαρκή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν  τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να χειριστούν με αξιοπρέπεια τις εξελίξεις που πρωτίστως σχετίζονται με ανθρώπινες ζωές.

Στα γαλάζια πηγαδάκια οι συζητήσεις είναι έντονες…  ενώ η κουβέντα κορυφώθηκε το Σάββατο στο Καβούρι στη διάρκεια της συνεδρίασης της casual γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όπως μάθαμε, η πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο, ενώ έδωσαν έμφαση σε μία παράμετρο που κρατιόταν χαμηλά στο δημόσιο διάλογο μέχρι σήμερα: το θέμα των επιστροφών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους χειρισμούς. Καταγράφεται και κριτική…..

Κάποιες δε εξ αυτών βάζουν σε πρώτο πλάνο την ιδεολογική διάσταση σε μια κομματική βάση που παραδοσιακά το μεταναστευτικό «χτυπά» στο μαλακό της υπογάστριο.

Άλλες ζητούν την ενεργοποίηση δυνάμεων στη Νέα Δημοκρατία που γνωρίζουν καλά το Μεταναστευτικό από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία….

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ανεβάσει στροφές για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα θέμα που αγγίζει όλη την κοινωνία. Να ακολουθήσει έναν οδικό χάρτη και να εξηγήσει επαρκώς στους πολίτες ποιο είναι το σχέδιο της.

Καλές η έντονη κουβέντα και οι ιδεολογικές προσεγγίσεις , αλλά στο τέλος γίνεται ταμείο. Κι εκεί θα κριθούν όλοι…