11 Νοεμβρίου 2019

Εξελίξεις με Σλούκα στην Τουρκία: Κλήθηκε σε απολογία από τη Φενέρ επειδή δεν κράτησε πανό για τον Ατατούρκ

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ σε αγώνα της Φενέρμπαχτσε.

Ο Έλληνας διεθνής μπασκετμπολίστας ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της τουρκικής ομάδας που δεν κράτησε πανό που αφορούσε τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ και το οποίο έγραφε«θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».



O Kώστας Σλούκας (δεύτερος από δεξιά) ήταν ο μοναδικός παίκτης της Φενέρ που δεν ακούμπησε το πανό

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Fanatik, ο Κώστας Σλούκας κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε και θα δώσει σύντομα εξηγήσεις για αυτή την κίνησή του, μια κίνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους φίλους της τουρκικής ομάδας. Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας, όπως αναφέρει η Fanatik, με την κίνηση να συνομιλήσει με τον Έλληνα μπασκετμπολίστα επιδιώκει να δώσει τέλος στην υπόθεση με το πανό, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το νέο αυτό περιστατικό θα τύχει σχολιασμού από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που ήδη έχουν επικρίνει Τούρκους αθλητές λόγω του στρατιωτικού χαιρετισμού που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Όλα έγιναν στο ματς της Φενέρ με την Μπεσίκτας, Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς κατά την είσοδό τους στο γήπεδο κράτησαν πανό για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Ατατούρκ, με τον Κώστα Σλούκα να μην το κρατάει, όντας ο μοναδικός από την ομάδα που το έκανε.

Επίθεση στα social media κατά Σλούκα

Ως αποτέλεσμα, δέχθηκε ανελέητη επίθεση στα social media, ειδικά από οπαδούς της Φενέρ, ακόμα και με αισχρές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και από τον πρώην παίκτη του NBA Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας».



Πάντως, υπήρξαν και εκείνοι που υπερασπίστηκαν τον Κώστα Σλούκα, όπως ο στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ, Ερντέμ Τσαν, ο οποίος έγραψε στο Instagram: «Όποιος με γνωρίζει ξέρει καλά την αφοσίωσή μου στη σημαία της Τουρκίας και στον μεγάλο μας ηγέτη, Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας έχει δείξει σεβασμό στη χώρα μας, στη σημαία μας και στον ηγέτη μας από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στον σύλλογο».

Σλούκας: Είμαι Ελληνας, αλλά σέβομαι την Τουρκία

Όσον αφορά τον Ελληνα διεθνή μπασκετμπολίστα, κράτησε χαμηλούς τόνους και τόνισε πως σέβεται τη χώρα όπου εργάζεται, όπως και την ομάδα του.

«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν σεβάστηκα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πως έχω παλέψει για την ομάδα. Στην τελική, βρίσκομαι στην Τουρκία και τη Φενέρ για πέντε χρόνια. Έχω παλέψει για τη χώρα και την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έδειξα ασέβεια. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή τη χώρα και το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρμπαχτσε εκπροσωπεί την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/sloykas-apologia-giati-den-kratise-pano-gia-atatoyrk