12 Νοεμβρίου 2019

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για τον Αμερικανό στον Έβρο που τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν “τζιχαντιστή”

Στην υπόθεση του Αμερικανού υπηκόου, αραβικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ είναι τζιχαντιστής και έχει εγκλωβιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι σήμερα το πρωί Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα ο εν λόγω άνδρας, αναφέροντας πως είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον θέλουν να είναι τζιχαντιστής, αναφέροντας ότι έπειτα “από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του".

Σήμερα το απόγευμα, ο Αμερικανός επανήλθε εκ νέου, μόνος του αυτή τη φορά, στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές και ζήτησε να εισέλθει στη χώρα μας. Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Τουρκία, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.