11 Νοεμβρίου 2019

«Έκραξαν» τον Φίλη στην ΑΣΟΕΕ (Video)

Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από φοιτητές έγινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ο Νίκος Φίλης μετέβη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και επέλεξε να προβεί σε δηλώσεις στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και οι φοιτητές τον απομάκρυναν φωνάζοντας συνθήματα.

Ο πρώην υπουργός μιλούσε στις κάμερες παρενέβη όταν φοιτητής λέγοντας πως «δεν έχει καμία δουλειά εδώ» και «οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν τώρα να αποχωρήσουνε αυτοί που θέλουν να καπελώσουν τους αγώνες των φοιτητών.

Δεν έχουν καμία δουλειά να καπελώνουν τους αγώνες μας, δεν εκπροσωπούν κανέναν, είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το δρόμο έτσι ώστε να τσακιστεί το άσυλο και να μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα».

«Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν σήμερα, θυμίζουν άλλες εποχές πριν πολλά χρόνια, να υπάρχει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από δυνάμεις της αστυνομίας. Όσοι νομίζουν ότι τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται με αυταρχισμό κάνουν λάθος, θα διαπιστώσουν πως έτσι δημιουργούνται και νέα», είπε ο Νίκος Φίλης έξω από την είσοδο της ΑΣΟΕΕ.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε «έκκληση για ψυχραιμία, να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή για να βγουν και οι φοιτητές».

Χαρακτήρισε «αψυχολόγητη» την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.