14 Δεκεμβρίου 2019

Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα: Η σχέση με Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη

«Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δηλώνει, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι σημειώνοντας επίσης τα ακόλουθα:

«Εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

Ερωτηθείς εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», η Ισραηλινός πρέσβης απαντά, μεταξύ άλλων:

«Εϊμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Τέλος, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνας σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών» ενώ τέλος υπογραμμίζει:« Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».