19 Δεκεμβρίου 2019

ΜΟΥΓΓΑ Ι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤΕΣ! Νοτοπούλου προς Μενδώνη: «Δεν ξέρω αν παίζετε με lego...»

Την επιτροπή ισότητας επέλεξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου για να υιοθετήσει χαρακτηρισμούς του διαδικτύου που είναι μειωτικές για την προσωπικότητα και το φύλο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Νοτοπούλου απευθυνόμενη στην κ. Μενδώνη είπε: «Κύρια Υπουργέ, δεν ξέρω αν παίζετε Lego που σας κατηγόρησαν έγκριτοι και μεγάλα ονόματα αρχαιολόγων, δεν ξέρω εάν παίζετε τζένγκα ή αν παίζετε τουβλάκια, σίγουρα πάντως δεν δικαιούστε να παίζετε με τα αρχαία και την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης».

Άμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της επιτροπής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Βούλτεψη: «Κυρία Νοτοπούλου, ακούστε με, συνεδριάζει η Επιτροπή Ισότητας. Το εάν παίζει Lego μια γυναίκα Υπουργός και ποιος το λέει, δεν μας αφορά και απορώ, που το αναφέρετε. Ελάτε τώρα και όχι, θα με ακούσετε, μόνον για να ολοκληρώσω».

Ωστόσο η κ. Νοτοπούλου συνέχισε να εγκαλεί την πρόεδρο της Επιτροπής ρωτώντας της αν «προεδρεύει στη Ν.Δ. ή σε μία Επιτροπή»;

Η κ. Βούλτεψη ξεκαθαρίζοντας ότι η κυρία Μενδώνη, δεν έχει κανένα πρόβλημα, «ούτε και την προστατεύει»  απευθυνόμενη στην κ. Νοτοπούλου είπε πως «θα θυμόσαστε πάντα ότι είσαστε μέλος της Επιτροπής Ισότητας και όποιος άντρας, λέει, ότι παίζει μία γυναίκα με Lego, να έρθει να το πει σε εμένα».