Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Στις αγορές με 15ετές Ομόλογο- Κάτω από 2% το αρχικό επιτόκιοΆνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 15ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ.

Η αρχική εκτίμηση για το επιτόκιο κάνει λόγο για 175 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap. Το mid swap σήμερα διαμορφώνεται στις 22 μονάδες, επομένως το επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο στο 1,97%.

Η έκδοση 15ετούς ομολόγου αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της εδραίωσης χαμηλότερου κόστους δανεισμού της χώρας από τις αγορές.

Η κίνηση - η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch και την ίδια μέρα που λαμβάνει χώρα συνέδριο του οίκου στην Αθήνα - προαναγγέλθηκε χθες από τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα. "Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ", ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ανέφερε ότι η χώρα έχει διπλάσιους ρυθμούς μεγέθυνσης και επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους. "Έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας", με βάση τις αναφορές των οίκων αξιολόγησης, ανέφερε θυμίζοντας και τον δανεισμό εντόκων με αρνητικά επιτόκια.

Χθες, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις τράπεζες-αναδόχους (Barclays, Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan) να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άντληση ποσού 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου