28 Ιανουαρίου 2020

Κόντρα του Παύλου Πολάκη με Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Σερέτη, τον οποίο κατηγορεί για άδεια 57 ημερών στη διάρκεια λίγων μηνών από την ημέρα διορισμού του.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει τον κ. Σερέτη "ταξιδευτή" Στερεάς και Θεσσαλίας ενώ απευθυνόμενος στον νυν υπουργό Υγείας, σημειώνει "Βασίλη Κικίλια να τον χαίρεσαι".

Ο κ. Πολάκης αναρωτιέται: "Αλήθεια πως γίνεται από τις 19 Σεπτέμβρη που ανέλαβε τη διοίκηση ο κυριος Σερετης να λείψει για υπηρεσιακούς λόγους 57 ημέρες (ολογράφως πενήντα εφτά) μέχρι τις 30/12 και να πληρωθεί βέβαια τα εκτός έδρας ;;;;" και προσθέτει:

"...Εκτός από λαμόγια είναι και πεινασμένοι ξεφτίλες. Έχει γράψει 57 ημέρες εκτός έδρας σε 3 μήνες και δέκα ημέρες και γράφει και άλλη μια με διανυκτέρευση την παραμονή της πρωτοχρονιάς για να επισκεφθεί -λέει- το νοσοκομείο Βόλου και το κέντρο υγείας Ζαγοράς ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ για "υπηρεσιακούς λόγους". Δηλαδή να κάνει πρωτοχρονιά στο Πήλιο σε ξενοδοχείο και να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο" υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Υγείας εξαπολύοντας "πυρά" κατά του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.



Από την πλευρά του ο κ. Σερέτης, μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη και τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει, προτίθεται να καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Σερέτη:

«Στον οχετό και στη λάσπη οφείλεις να απαντήσεις μόνο με επιχειρήματα, αναδεικνύοντας με σοβαρότητα την αλήθεια και όχι να ακολουθείς τους ειδήμονες των fake news, όπως ο εν λόγω κύριος πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ονόματι Πολάκης Παύλος.

Από τις 57 ημέρες που αναφέρεται ότι δήθεν μετέβην σε εκτός έδρας μετακινήσεις με οδοιπορικά, οι 30 ημέρες είναι μετακινήσεις που έκανε ο προκάτοχός μου και επί κυρίου Πολάκη διοριζόμενος διοικητής και μόλις οι 27 ημέρες ήταν δικές μου μετακινήσεις, εκ των οποίων μόνο οι 14 ήταν με διανυκτέρευση και οφείλονταν στο γεγονός ότι αναλαμβάνοντας υπηρεσία στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την μεγαλύτερη σε γεωγραφικό μήκος υγειονομική περιφέρεια, θέλησα να έχω ιδία άποψη για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας τα οποία υπάγονται στην αρμοδιότητά μου. Αντί αυτού, ο κ. Πολάκης εν γνώση του αναφέρει ψευδώς, ότι όλες οι μετακινήσεις έγιναν από εμένα μέσα σε 3 μήνες και 10 ημέρες, προκειμένου να μεμφθεί την δουλειά που κάνουμε όλον αυτόν τον καιρό στην 5η ΥΠΕ, αλλά και να στοχεύσει ανεπιτυχώς, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας.

Στο δεύτερο εν γνώσει του αναφερθέν ψέμα στην ανάρτησή του στο facebook, αναγράφει ότι δήθεν πήγα να κάνω ρεβεγιόν στο Πήλιο την πρωτοχρονιά. Ο εκτοξευτήρας της λάσπης του όμως, δεν αναφέρει ότι μετέβην στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς το βράδυ της πρωτοχρονιάς, επιλέγοντας να ανταλλάξω ευχές στην αλλαγή του χρόνου με τους νοσηλευτές και ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και επέλεξα το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, διότι επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αφεθεί πραγματικά στην τύχη του, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και από πλευράς προσωπικού.

Δυστυχώς, για τον κ. Πολάκη τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Το ήθος και η ευπρέπεια στον δημόσιο λόγο, χαρακτηρίζουν και τις πράξεις του καθενός μας. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη και τις επόμενες ημέρες καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον του, για την συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπό μου. Θέλω τέλος να τονίσω, ότι η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και εγώ προσωπικά καθώς και οι συνεργάτες μου, δουλεύουμε εντατικά όλο το 24ωρο και οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δεν μας φοβίζουν. Απεναντίας μας κάνουν πιο δυνατούς, γιατί η δουλειά μας είναι η υπεράσπιση και βελτίωση της υγείας των πολιτών στους 9 νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, που έχουμε την εκ του νόμου αρμοδιότητα».

Πληροφορίες από το e-thessalia.gr