25 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΚΑ βίντεο από τηλεοπτικά στούντιο την ώρα του σεισμού στην Τουρκία


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Τουρκία. Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Δυστυχώς ο σεισμός στην Τουρκία – όπως αναμενόταν – ήταν θανατηφόρος με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για 4 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο σεισμός ταρακούνησε τη χώρα στις 20:55 (τοπική ώρα) αλλά έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές αλλά και χώρες όπως η Συρία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές από επίσημες πηγές.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν ότι υπάρχουν ζημιές. Τα βίντεο αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός.

Την στιγμή που τα 6,8 Ρίχτερ χτυπούν την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής κατέγραψαν οι κάμερες και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση.

Χαρακτηριστικά είναι τα δύο βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις και δείχνουν την στιγμή του σεισμό.

Στο πρώτο βίντεο διακρίνονται οι παρουσιαστές τηλεοπτικής εκπομπής του καναλιού TRT2 σε ζωντανή μετάδοση να κουβεντιάζουν με τους καλεσμένους την ώρα που χτυπά ο Εγκέλαδος. Στο δεύτερο βίντεο που είναι από ένα τοπικό κανάλι, διακρίνεται ο παρουσιαστής με τους καλεσμένους την ώρα που συζητούν και ο σεισμός χτυπά το στούντιο. Χαρακτηριστική είναι η ψυχραιμία τους, για όσο βρίσκονται στον τηλεοπτικό αέρα, μέχρι να διακοπεί το πρόγραμμα και να πέσουν διαφημίσεις.