Ο Λιου Τζιμίνγκ είναι ο πρώτος διευθυντής νοσοκομείου που χάνει τη ζωή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Η είδηση φτάνει ύστερα από τον θάνατο 59χρονης νοσοκόμας στο ίδιο ακριβώς ιατρικό κέντρο - Γύρω στους 1.800 ανθρώπους ανά τον κόσμο έχουν πεθάνει
Νέος θάνατος καταγράφεται στην κινεζική πόλη - φάντασμα, Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, πέθανε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ουχάν ο οποίος ήταν φορέας της νόσου.
Ο Λιου Τζιμίνγκ είναι ο πρώτος διευθυντής νοσοκομείου που χάνει τη ζωή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Η είδηση φτάνει ύστερα από τον θάνατο 59χρονης νοσοκόμας στο ίδιο ακριβώς ιατρικό κέντρο.
Περί τους 1.800 ανθρώπους ανά τον κόσμο έχουν πεθάνει εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τις 70.000, ενώ αγωνία επικρατεί για το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα σε ιαπωνικό λιμάνι.
Σε αυτό υπάρχουν ήδη 454 ασθενείς, ενώ ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι και δύο Έλληνες.
Προβληματισμό πυροδοτούν οι εκτιμήσεις από Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και FED, σύμφωνα με τις οποίες ο κορωνοϊός θα επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις το 2020.
Από εργαστήριο στην Ουχάν μπορεί να ξεκίνησε η εξάπλωση της επιδημίας
Μια νέα θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού παρουσιάζει το πανεπιστήμιο της Γκανζού στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από ένα εργαστήριο της Ουχάν, 280 μέτρα από την κεντρική αγορά της πόλης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο «South China University of Technology» ισχυρίζονται ότι η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Ουχάν.
Σε μελέτη των διδακτορικών φοιτητών, Μποτάο Τσιάο και Λεί Χιάο, στο εργαστήριο του κέντρου βρίσκονταν ζώα για ερευνητικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων 605 νυχτερίδες που αιχμαλωτίστηκαν στην κινεζική επαρχία Χουμπέι.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ένας ερευνητής δέχτηκε επίθεση από νυχτερίδες μέσα στο εργαστήριο και ήρθε σε επαφή με το αίμα των ζώων. Ο Κινέζος επιστήμονας μπήκε σε καραντίνα για 28 μέρες.