09 Φεβρουαρίου 2020

Ο Θεοδωρικάκος προτείνει στα παιδιά ως πρότυπα την ΝΤΟΠΕ ΧΑΛΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ!![Ναι ναι ξέρω... Την Χαλκιά την αθώωσε το Εφετείο 8 χρόνια μετά δεχόμενο ότι κάποιο αόρατο κύκλωμα της έδινε νοθευμένα σκευάσματα😂😂😂 Μόνο στην Ελλάδα τα δικαστήρια αθωώνουν με τέτοιες γελοίες δικαιολογίες αθλητές που αποδεδειγμένα ήταν ντοπέ... ας μην ξεχνάμε ότι η Χαλκιά είχε σταματήσει το στίβο, κάνοντας την ρεπόρτερ του Ζούγκλα και ένα χρόνο πριν την Αθήνα, το 2003, την ανέλαβε ο Παναγιωτόπουλος που ήταν «μαθητής» του Τζέκου... η τύπισσα έριξε το ρεκόρ της κατά 4 δευτερόλεπτα σε ένα χρόνο!! Από 56.40 τον Αύγουστο το 2003 σε 52.77 στον ημιτελικό των Ολυμπιακών της Αθήνας ένα χρόνο μετά. Και η εξήγησή της τότε... ύμνος στους ψεκασμένους της χώρας:  «Οι Ελληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρά μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Οταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στο Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου».. 

Όσο για τον Παπακώστα να πούμε στα παιδιά ότι το 2006 συνελήφθη για χρήση κοκκαϊνης στη Σουηδία όταν ήταν εκεί σαν απεσταλμένος του ΣΕΓΑΣ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα... και τα δύο δείγματα που του πήρε η Αστυνομία ήταν θετικά. 
Ο Έλληνας αθλητής καταδικάστηκε από το σουηδικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκιση 30 ημερών, εξαγοράσιμη προς 270 κορόνες την ημέρα. Πλήρωσε προκαταβολή 780 κορόνες και αφέθηκε ελεύθερος. Το αδίκημα που υπέπεσε, στη Σουηδία, θεωρείται πλημμέλημα.
Οταν αποκαλύπτεται στην Ελλάδα η καταδίκη του Παπακώστα από τη σουηδική Δικαιοσύνη (είχε εξαγοράσει την ποινή του πληρώνοντας πρόστιμο) ο πρώην πρωταθλητής του στίβου αρνείται ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Απομακρύνεται όμως από τον ΣΕΓΑΣ ενώ καταδικάζεται με πενταετή στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ. Το 2008 με την ιδιότητά του ως στελέχους αθλητικής εταιρείας βρίσκεται στο πλευρό της Φανής Χαλκιά όταν αυτή συλλαμβάνεται ντοπαρισμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Αυτα είναι τα πρότυπα του Θεωδορικάκου για τα παιδιά... ]

Κάλεσμα προς τους νέους και τις νέες να έχουν ως πρότυπά τους αθλητές όπως η Φανή Χαλικιά και ο Λάμπρος Παπακώστας, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή βράβευσης των δύο αθλητών στη Λάρισα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρέστη στην τελετή βράβευσης της Φανής Χαλικιά (Ολυμπιονίκης) και του Λάμπρου Παπακώστα (Παγκοσμιονίκης) στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Κατά την τελετή βράβευσης των δύο αθλητών ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε συγχαρητήρια στους νέους που επιλέγουν τον αθλητισμό και μεταξύ άλλων είπε: «Είμαι γονιός, ο γιός μου υπήρξε αθλητής. Θέλω να πω ένα μπράβο στα παιδιά που αθλούνται, ειδικά σε εκείνα που επιλέγουν το στίβο. Γιατί ο στίβος είναι μοναχικός, δύσκολος και η δύναμη ψυχής που χρειάζεται κανείς για να τα βγάλει πέρα είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπράβο στα παιδιά και στους γονείς που τα βοηθάνε. Μπράβο και στους προπονητές και σε όσους στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια. Τα σημερινά παιδιά θέλουν πρότυπα.
Και πρότυπα μπορούν να αποτελέσουν αυτοί οι δύο θαυμάσιοι αθλητές, η Φανή και ο Λάμπρος. Και επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι την επόμενη φορά ελπίζω ότι θα βραβεύσετε και την Σοφία Σακοράφα, η οποία υπήρξε παγκόσμια record woman στον ακοντισμό. Είναι και αυτή από τη Θεσσαλία και της οφείλουμε αρκετά. Αυτά τα δύο παιδιά, η Φανή και ο Λάμπρος αποτελούν πρότυπο. Επιστράτευσαν όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοια παιδιά. Και πιστεύω ότι όταν ένας αθλητής τελειώνει με τον αθλητικό στίβο, πρέπει να συνεχίζει στο στίβο της ζωής. Αυτή τη δύναμη που έδειξαν στον αθλητικό στίβο, μπορούν να τη μεταφέρουν και σε άλλους τομείς. Εύχομαι στη Φανή και στον Λάμπρο να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί στο δημόσιο βίο».

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Ήθελα με την παρουσία μου να τιμήσω δυο σπουδαίους αθλητές τη Φανή Χαλικιά και τον Λάμπρο Παπακώστα που η ζωή τους συνδέεται με τη Θεσσαλία και έχουν τιμήσει την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τα ελληνικά χρώματα και όλους τους Έλληνες. Μας έχουν κάνει υπερήφανους και αποτελούν θετικά πρότυπα ζωής για τους νέους ανθρώπους που σήμερα αθλούνται. Είμαι βέβαιος ότι έχουν κι άλλα να προσφέρουν από άλλους στίβους στο μέλλον, γιατί η δημόσια ζωή χρειάζεται ανθρώπους που έχουν μέσα τους τη μαχητικότητα του αθλητή».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποιεί επίσκεψη σε περιοχές της Λάρισας και θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα παραστεί σε κομματικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα.

πηγή pireasnow.gr