26 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Χίος: Κάτοικοι μπήκαν στα ξενοδοχεία που μένουν τα ΜΑΤ και τους ξυλοκόπησαν-Εθνοφρουροί παρέδωσαν τα όπλα τους

Σε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους σε δύο ξενοδοχεία στη Χίο προχώρησαν μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (26.02.2020) πολίτες που κατευθύνθηκαν εκεί μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Τζούμας στο Ράδιο “Αλήθεια” οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί, τους ξυλοκόπησαν και τους πήραν και τα ρούχα!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 8 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.





Χίος: Εθνοφρουροί παρέδωσαν τα όπλα τους για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού

Δεκάδες συμπολίτες μας Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες στην Ταξιαρχία, με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την Κυβερνητική πολιτική βίας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.