12 Φεβρουαρίου 2020

😂😂Κατενθουσιασμένος από τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος που συνελήφθη για στημένα στην Κύπρο!

Ο πρόεδρος της Αγίας Νάπας Δημήτρης Μασιάς, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα χειραγώγησης παιχνιδιού στην Κύπρο είναι αυτός που ως μάνατζερ (!) είχε κλείσει την μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό τον περασμένο Οκτώβριο!

Το βιογραφικό του σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Σπούδασε νοσηλευτής, έκανε μεταπτυχιακό στις ιατρικές επιστήμες, ενώ διαθέτει πτυχίο επικοινωνιολογίας! Ήταν επί σειρά ετών διαιτητής στην μεγάλη κατηγορία της Κύπρου και εδώ και λίγο καιρό είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών, αλλά ταυτόχρονα και πρόεδρος της Αγίας Νάπας, ομάδα της β’ κατηγορίας!

Ο Δημήτρης Μασιάς από το απόγευμα είναι το πρόσωπο της ημέρας στην Κύπρο, αφού μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, συνελήφθη και κρατείται ως ύποπτος για την χειραγώγηση της αναμέτρησης της Αγίας Νάπας με τον ΟΘέλλο Αθηαίνου, που έληξε με σκορ 0-1, με πέναλτι «μαϊμού» στο 97ο λεπτό και τρεις κόκκινες στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους!

Ο συλληφθείς, όχι μόνο δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, αλλά έζησε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του (σύμφωνα με δική του συνέντευξη στο περιοδικό InBusiness) συνεργαζόμενος με τον Ολυμπιακό: «Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο, στη σύντομη καριέρα μου ως διαμεσολαβητή ποδοσφαίρου, είναι η παρουσία μου στα γραφεία του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η εμπιστοσύνη που έδειξε σε μένα ο σύλλογος κι ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι κάτι που ένιωσα να με τιμά ιδιαίτερα και οι συζητήσεις επίσης που έγιναν για τον Ιωάννη Κωστή με τον Ολυμπιακό».

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη, ο Δημήτρης Μασιάς είναι ο άνθρωπος, ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου έδωσε τα χέρια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την μεταγραφή του 19χρονου Ιωάννη Κωστή, ο οποίος θα ολοκληρώσει την σεζόν ως δανεικός στην Νέα Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταγραφή κόστισε 500.000 ευρώ (σε τρεις δόσεις), ενώ ο κυπριακός σύλλογος κράτησε 15% ποσοστό μεταπώλησης, με τον Δημήτρη Μασιά να δηλώνει ενθουσιασμένος από τo deal: «Είναι ενθουσιασμένος ο Κωστή, όμως μπαίνει σε μεγάλο καράβι, αλλάζουν τα ποδοσφαιρικά του δεδομένα. Είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Αύριο θα έχει την πρώτη γνωριμία στο Ρέντη με τον προπονητή και τους νέους του συμπαίκτες και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί. Έδειξαν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πόσο τον ήθελαν με την υπομονή που έδειξαν στη μετεγγραφή.

Σήμερα είχαμε και συνάντηση για ένα καφέ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Είναι καλά ενημερωμένοι για τον μικρό και τον περιμένουν όχι ως μια ρεζέρβα, αλλά σαν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ακόμα είναι ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας. Πρέπει να δώσει και θα δώσει τα πάντα για την ομάδα του μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά είναι όλα στα πόδια του».

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί ένας ατζέντης παικτών να είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος ομάδας, ο ίδιος έδωσε την απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξη του στον κυπριακό Super Sport fm 104.0: «Στην Κύπρο όλοι έχουν άποψη. Εγώ κάνω κάτι που αγαπώ, θα συνεχίσω να το κάνω. Όταν είναι σε νόμιμα πλαίσια δεν βλέπω τον λόγο γιατί να κρίνομαι», ενώ ερωτηθείς για το αν έχει την έγκριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να ασκεί ταυτόχρονα τις δύο ιδιότητες, αποκάλυψε και το παραθυράκι που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μην έχει μπελάδες, με αυτό το ζήτημα: «Θα κάτσω να συζητώ με τον κάθε έναν; Δεν μου είπαν κάτι. Μπορεί να γράψω την εταιρεία μου σε άλλο όνομα. Καλύτερα να βλέπουν την καλή πλευρά. Ότι ένας ποδοσφαιριστής νεαρός που πέρσι τρέχαμε για να μπορεί να αγωνίζεται, τώρα έκλεισε στον Ολυμπιακό Πειραιώς».

Πολυπράγμων, πολυπτυχιούχος, ποδοσφαιράνθρωπος (με πολλές διαφορετικές ιδιότητες), μπασμένος μες τα κόλπα, με καλές άκρες στην Ελλάδα και πλέον σοβαρά μπλεγμένος ως ύποπτος για χειραγώγηση παιχνιδιών και υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης από τις κυπριακές αρχές.