13 Φεβρουαρίου 2020

«Άγρια» κόντρα Βρούτση – Κατσώτη για το ασφαλιστικό στη Βουλή – «Διαιτητής» ο Κακλαμάνης

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη με φόντο το ασφαλιστικό. Ο λόγος που ξεκίνησαν όλα ήταν όταν ο κ. Κατσώτης έκανε πρόσκληση σ’ όλους ανεξαρτήτου εθνικότητας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης με αίτημά του τη χορήγηση εθνικής σύνταξης, χωρίς διακρίσεις, πράγμα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βρούτση.

Ο κ. Κατσώτης χαρακτήρισε άδικη την εξαίρεση από τη χορήγηση σύνταξης όσων ασφαλισμένων δεν έχουν 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμπεριλαμβάνονται και οι ομογενείς στους οποίους ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί την κατάργησή της. Τότε ο κ. Βρούτσης ανταπάντησε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίας που επεξεργάζεται τη λύση, θα καταθέσει τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει Μάρτιο ή Απρίλιο.

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη τω Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Αμέσως μετά ο κ. Κατσαντώνης έκανε λόγο για ρατσιστικό σχόλιο από τον κ. Βρούτση και διαστρέβλωση των όσων είπε.

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης επανέφερε στην τάξη τον βουλευτή και του αφαίρεσε το λόγο επειδή διέκοπτε συνεχόμενα τον κ. Βρούτση.