13 Φεβρουαρίου 2020

Βαλεντίν: Τι έδειξε το DNA για τη βιολογική μητέρα της 7χρονης-7χρονος Έλληνας βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση

Η γαλλική αστυνομία ενημέρωσε και επισήμως τις ελληνικές αρχές για τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα, που υποστήριζε ότι είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Πληροφορίες από την αστυνομία, που επικαλείται το star.gr, αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή, που βρισκόταν στη Γαλλία από το 2015, είναι αναμφίβολα η μητέρα του 7χρονου κοριτσιού.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η γυναίκα μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το παιδί να εγγραφεί σε γαλλικό σχολείο.

Η 7χρονη φέρεται να έδωσε πληροφορίες στις Αρχές για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.

Οι γαλλικές Αρχές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θεωρούν ότι η Βαλεντίν βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας. Χαρακτηρίζουν, δε, “χαρούμενη” και “υγιή” την 7χρονη από το Κονγκό.

Πώς ένας 7χρονος βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση

Η μαρτυρία ενός 7χρονου αγοριού φαίνεται πως βοήθησε τις ελληνικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση της “εξαφάνισης” της μικρής Βαλεντίν από το Κονγκό.

Το κοριτσάκι που βρέθηκε σώο στη Γαλλία, κοντά στη βιολογική μητέρα του όπως αποκάλυψε και η εξέταση του DNA, είχε εκμυστηρευτεί στον καλύτερό της φίλο στο σχολείο, ότι έψαχνε ένα καλύτερο σχολείο στο εξωτερικό.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, αυτή η πληροφορία που έφτασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών λίγο μετά τα Χριστούγεννα, αποτέλεσε και αφορμή ώστε ο πατέρας της 7χρονης να μπει στο “μικροσκόπιο”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha: