25 Μαρτίου 2020

📺Επέτειος 25ης Μαρτίου: F-16 έσκισαν τον ουρανό σε όλη την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ


Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:


– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.


Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης "έσκισε" το πρωί της Τετάρτης ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του λιτών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι πιλότοι έστειλαν ένα μήνυμα εμψύχωσης σε μία επέτειο διαφορετική λόγω κορονοϊού, χωρίς παρελάσεις και με άδειους δρόμους.

Δείτε το βίντεο:



Η στιγμή που ελληνικά μαχητικά πετούν πάνω από την Κάσο

Λιτή ήταν η τελετή εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Κάσο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από το κυβερνητικό επιτελείο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δύο F16 πέταξαν το πρωί πάνω από την νησί, ενώ στιγμές αργότερα το πλοίο που κατέφθανε για να δέσει στο λιμάνι «χαιρέτησε» και αυτό με την σειρά του στο πλαίσιο των εορτασμών για την 199η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή ως ένδειξη συμβολισμού διοργάνωσε μια μικρή εκδήλωση στην πλατεία, δίχως ωστόσο να υπάρχει κόσμος. Εκεί ένα φαντάρος έκανε έπαρση σημαίας την ώρα που έπαιζαν εμβατήρια στα μεγάφωνα και οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που τράβηξε ο κάτοικος της Κάσου, Νικήτας Καμπούρης:



Κέρκυρα: Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του F-16 «Ζευς» στο Ιόνιο

Με εντυπωσιακούς ελιγμούς, «έσκισε» τον ουρανό του Ιονίου, το μαχητικό αεροσκάφος F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, τιμώντας την 25η Μαρτίου σε κάθε άκρο της Ελλάδας.

Χτύπησαν οι καμπάνες για την 25η

Οι Κερκυραίοι βγήκαν στα μπαλκόνια και τις αυλές και χειροκρότησαν με όλη τους τη δύναμη, ενώ νωρίτερα με απόφαση του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, χτύπησαν χαρμόσυνα όλες οι καμπάνες των ναών, του νησιού, για να τιμηθεί η διπλή εθνική εορτή του Ευαγγελισμού και της Επανάστασης του 1821.
Την ίδια ώρα τελέστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, η Θεία Λειτουργία για την Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ Μητροπολίτης και οι ελάχιστοι ιερείς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνος Τη Υπερμάχω Στρατηγώ και τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε τα μαχητικά πάνω από την Κέρκυρα, βίντεο enimerosi.com



Πτήσεις μαχητικών πάνω από την Κρήτη για την 25η Μαρτίου

Διαφορετικός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εν μέσω κορωνοϊού

Με χαμηλές διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών F16, σημαίες στα μπαλκόνια και με ένα ...μούδιασμα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, οι Κρητικοί τιμούν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Οι δρόμοι που άλλες χρονιές θα γέμιζαν κόσμο για την καθιερωμένη παρέλαση, είναι άδειοι, ωστόσο στα περισσότερα μπαλκόνια βλέπεις την ελληνική σημαία . Η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά έγινε με...κλειστές πόρτες.
Αρκετοί πάντως  βγήκαν στα μπαλκόνια για τον εθνικό ύμνο ενώ σε γειτονιές ακούστηκαν και εμβατήρια.

Οι διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 έγιναν πάνω από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο.

Δείτε βίντεο από τη διέλευση των F16 πάνω από τον κόλπο της Σούδας:



Δείτε βίντεο από τη διέλευση των F16 πάνω από την πόλη των Χανίων:



Πάτρα: Τα F-16 "έσπασαν" τη σιωπή της πόλης 
 
Πέταξαν πάνω από την πόλη λίγο μετά τις 11:30

Πτήσεις πάνω από τον Πατραϊκό ουρανό πραγματοποίησαν 2 αεροσκάφη F-16 λίγο μετά τις 11:30, "σπάζοντας" την ησυχία που επικρατεί στην πόλη λόγω της γενικευμένης καραντίνας.

Δείτε βίντεο από τις πτήσεις των μαχητικών.