24 Μαρτίου 2020

📺Κορονοϊός-Τσιόδρας για τον θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά και τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Στον θάνατο της 40χρονης στην Καστοριά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο. "Λίγα λεπτά πριν μπω στην αίθουσα με ενημέρωσαν για έναν θάνατο μιας νεαρής συμπολίτισσας μας, σε επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, η οποία έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διεγνώσθη μετά θάνατον με τον ιό", τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

"Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό τους, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιοι υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Μου είπαν τηλεφωνικά ότι υπήρχε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το χρόνιο αναπνευστικό νόσημα, είναι χρόνιο πρόβλημα υγείας. Δεν το έχω επιβεβαιώσει".



Αυτά είναι τα νέα συμπτώματα του κοροναϊού

Σε νέα συμπτωματολογία που διαρκώς κάνει την εμφάνισή της, όσο περισσότερο προχωρά η μελέτη του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Μεταξύ άλλων, ο «στρατηγός» στη μάχη κατά του κοροναϊού, έκανε λόγο για εμφάνιση πολλών κρουσμάτων, ιδιαίτερα στη Γερμανία όπου η νόσος είναι πλήρως ασυμπτωματική με μοναδικό σημείο την εμφάνιση προβλήματος στην όσφρηση. Ακόμη, έκανε λόγο για άλλες περιπτώσεις όπου η εμφάνιση της νόσου συνδέτται με προβλήματα στη γεύση ή προβλήματα στο γαστρεντερολογικό σύστημα.
«Πρέπει να υπάρχει επαγρύπνυση. Μπορεί να υπάρξει νέα αναζωπύρωση της νόσου, ακόμη κι αν αυτή παρέλθει, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν θα την έχει περάσει», σημείωσε ο κ. Τσιόδρα.

Αναφορικά με τα νέα συμπτώματα, ο καθηγητής σχολίασε: «Υπάρχει διευρυμένη συμπτωματολογία: διαταραγμένη όσφρηση ή γεύση ή διάρροια. Εμφανίζονται όλο και περισσότερα συμπτώματα ανοσμίας στο εξωτερικό».

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε», κατέληξε.