20 Μαρτίου 2020

📺ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ: Ρώτησε τον Αυγενάκη κάτι που δεν είχαν συνεννοηθεί... και κόπηκε η εκπομπή της-ΒΙΝΤΕΟΣε κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά προχώρησε η ΕΡΤ, κόβοντας την ενημερωτική εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα σε καιρό που ο κόσμος έχει ανάγκη από ενημέρωση κι αντικαθιστώντας την με... επανάληψη, λίγες ημέρες μετά την «κατσάδα» από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εκπομπή «Συν» που προβάλλεται καθημερινά στις 16:30 ως τις 18:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ 3, βγαίνει από το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης από την επόμενη εβδομάδα. Η αυλαία της εκπομπής θα πέσει σήμερα το απόγευμα, όπου θα μεταδοθεί για τελευταία φορά, αφού η διοίκηση της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να την «κόψει».

Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς γίνεται σε μία εποχή που στην τηλεόραση δεσπόζουν οι ενημερωτικές εκπομπές λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη ζωή του τόπου. Πόσω μάλλον όταν αποφασίζεται, βάσει του προγράμματος που είναι αναρτημένο αυτή τη στιγμή, να μεταδοθεί στη θέση της  η εκπομπή «Πράσινος οδηγός για ταξιδιώτες» και δη σε επανάληψη!Αξίζει πάντως να θυμίσουμε πως μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 11 Μαρτίου, καλεσμένος της εκπομπής «Συν» ήταν και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα δεν είχε διστάσει να «μαλώσει» στον «αέρα» τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα επειδή έκανε ερώτηση για την όσα έχουν συμβεί με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το προηγούμενο διάστημα. Εμφανώς εκνευρισμένος ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε αρκετές φορές στη δημοσιογράφο πως... δεν είχαν συνεννοηθεί να ερωτηθεί για την ΕΕΑ, παρά ταύτα η παρουσιάστρια της εκπομπής χειρίστηκε άψογα και με απόλυτο επαγγελματισμό την επίθεση που δέχτηκε από το στέλεχος της κυβέρνησης.Ως εκ του θαύματος βέβαια, λίγες μόνο ημέρες αργότερα, η δημοσιογράφος «κόβεται» από το πρόγραμμα της ΕΡΤ 3 κι αυτό μάλιστα παρότι πρόκειται για ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του σταθμού, με μεγάλη εμπειρία και σημαίνοντα ρόλο, κάτι που έχει σαφώς τη σημασία του.

Όλα αυτά βέβαια στην εποχή που ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας δέχεται έντονη κριτική διότι προσλαμβάνει στελέχη της Nova στην ΕΡΤ για να καλύψει την επικαιρότητα με το θέμα του κορωνοϊού, θεωρώντας ότι το προσωπικό της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης δεν επαρκεί. Πώς λοιπόν ενώ δεν φτάνουν οι υπάρχοντες δημοσιογράφοι που ήδη εργάζονται στην ΕΡΤ και τίθεται στο περιθώριο μία έμπειρη παρουσιάστρια και τούτο μάλιστα συμβαίνει μετά από μία δημόσια διαμάχη που είχε με έναν υφυπουργό;

Φυσικά, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αδυνατεί ο οποιοσδήποτε να πιστέψει ότι εν έτει 2020, σε μία δημοκρατική χώρα, θα μπορούσε να έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εκπαραθύρωση της δημοσιογράφου το προ ημερών επεισόδιο που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

https://www.sdna.gr/monimes-stiles/media/703454_apisteyto-kopike-i-ekpompi-tis-dimosiografoy-poy-malose-o-aygenakis-vid