20 Μαρτίου 2020

Απίστευτο κι όμως, αληθινό! Θεία Κοινωνία α λα… Ντράιβ Ιν

«Όσοι θέλουν να κοινωνήσουν την Κυριακή, θα μείνουν έξω από το χώρο του Ιερού Ναου και θα λαμβάνουν Κοινωνία… περιμένοντας στα αυτοκίνητά τους».

Ακούγεται απίστευτο και όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας Γεωπονικών, που εδρεύει στην Καλλικράτεια Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε τους πιστούς και διαδικτυακούς φίλους της, για την απόφαση που έλαβε, προκειμένου να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, όσοι επιθυμούν, αλλά με συγκεκριμένη συνθήκη.

Όπως εξηγούν, την Κυριακή, θα τελεστεί το Μυστήριο κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Ναό μεν και ακολούθως, ο ιερέας θα βγει έξω από το Ναό και θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να μεταλάβουν, πηγαίνοντας εκείνος προς αυτούς… αυτοκίνητο προς αυτοκίνητο!

Με πιο απλά λόγια, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, όσοι επιθυμούν θα πρέπει να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έξω από το Ναό και να περιμένουν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να μεταλάβουν… από τη θέση του οδηγού.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση. «Στην Ενορία μας, Αγία Μαρίνα Γεωπονικών, σταματά η τέλεση όλων των Ακολουθιών μέχρι τις 30/3/2020, λόγω της πανδημίας. Την Κυριακή 22/ Μαρτίου, από τις 7:00 έως τις 8:00 το πρωί, θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία, παρόντος του Ιερέως μας και του Ψάλτου μας. Ουδείς άλλος μέσα στον Ναό. Οι επιθυμούντες Θ. Μετάληψην, ας περιμένουν εκτός του Ναού, εντός των οχημάτων τους και ο Ιερέας θα τους κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων. Επίσης, θα προσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό, στο μέσον του Ναού. Η Θ. Λειτουργία, θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook. Καλή δύναμη αδερφοί μου!!!».