Πρόκειται για έναν γιατρό, που είχε επαφή με τον 53χρονο ασθενή που πλέον νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ σε σοβαρή κατάσταση, έναν 55χρονο επιχειρηματία και έναν 90χρονο.
Οι τρεις ασθενείς βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται το ενδεχόμενο αν θα μεταφερθούν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο αναφοράς.
Κρούσμα κορονοϊού και στην ΕΡΤ
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.
Αναλυτικά η ενημέρωση:
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.
Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της.
Κρούσμα κοροναϊού και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ξεκινά από αύριο απολύμανση στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και του συγκροτήματος Πατησίων μετά από κρούσμα κορονοϊού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
«Δεν συντρέχει λόγος σφραγίσματος των ευρύτερων χώρων όπου βρέθηκε το άτομο που προσβλήθηκε», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΜΠ, ενώ το προσωπικό του Ιδρύματος μπορεί να επιστρέψει στους χώρους που έγινε απολύμανση οκτώ ώρες μετά την ολοκλήρωσή της.
Όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο που προσβλήθηκε θα παραμείνουν στο σπίτι τους για δύο εβδομάδες και θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ήδη ο ΕΟΔΥ ενημερώνεται από το άτομο που προσβλήθηκε για τις επαφές του με άλλα άτομα και με τη σειρά του ενημερώνει τα άλλα άτομα για το τι πρέπει να κάνουν.