22 Μαρτίου 2020

Ο ψαλμός του Τσιόδρα, οι #Ψέλνουμε Σπίτι κι η ΦΑΠΑ που έριξε σε τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκτός γραμμήςΗ επίθεση που εξαπολύουν αρκετοί μέσω των social media κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, επειδή πήγε να ψάλει μόνος του στην άδεια εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ο επιστήμονας που σηκώνει το μεγάλο βάρος της καθημερινής μάχης κατά του κορωνοϊού, αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τις εισηγήσεις του στο να απαγορευτεί η προσέλευση των πιστών στη θεία λειτουργία, γίνεται τώρα στόχος γιατί έψαλε σε μια άδεια εκκλησία. Μέχρι και trend στο twitter έφτιαξαν #Ψέλνουμε Σπίτι για να τον στηλιτεύσουν.

Ο κορωνοϊός βγάζει στην επιφάνεια τα καλύτερα και τα χειρότερα από όλους μας, ατομικά και σαν κοινωνία. Αυτοί που χτυπιούνται επειδή έψαλε ο Τσιόδρας μόνος στην εκκλησία είναι σίγουρο ότι θα τον χλεύαζαν και στην περίπτωση που μάθαιναν ότι έψαλε σπίτι του. Το βασικό πρόβλημά τους είναι ο ψαλμός, όχι ο Τσιόδρας. Και για να είμαστε ακριβείς, το πρόβλημά τους δεν είναι καν ο ψαλμός, είναι το δικαίωμα στον ψαλμό. Γιατί ενώ οι ίδιοι υποδύονται τους μεγάλους υπερασπιστές σε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, δεν έχουν καταφέρει να συμβιβαστούν με το δικαίωμά κάποιου να πιστεύει και να διακηρύσσει την πίστη του.

Τους ενοχλεί όμως και ο ίδιος ο Τσιόδρας. Δεν μπορεί εύκολα να γίνει ο ήρωάς τους. Έμεινε πολλά χρόνια στα θρανία, διάβασε υπερβολικά, έχει ένα βιογραφικό που το βλέπουν και τους πιάνει ναυτία, έχει και εφτά παιδιά, ψάλλει και τις Κυριακές στην εκκλησία, είναι νηφάλιος, είναι σίγουρος γι’ αυτά που λέει, φτάνει στα όρια της αντοχής του με τη σκληρή δουλειά, συγκινείται όταν αναφέρεται στους γονείς του και στους δικούς μας… Πόσα πια να αντέξουν;

Αν ο Τσιόδρας έκανε σήμερα ένα διάλειμμα με τζόκινγκ στην παραλία, αν έπαιζε επιτραπέζια με τα επτά παιδιά του μέσω κάποιας εφαρμογής στα κινητά, αν έκανε και καμιά ανάρτηση ότι βλέπει το Casa de Papel και ταυτίζεται με τους ληστές, ίσως τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα. Πήγε όμως να ψάλει μόνος του και θα το πληρώσει.

Όχι γιατί οι υπόλοιποι #ΨέλνουμεΣπίτι, αλλά γιατί, απλά, δε σεβόμαστε τίποτα. Ούτε με κορωνοϊό, ούτε χωρίς αυτόν.

Η αυστηρή απάντηση του Τσιόδρα στα τρολ του «Ψέλνουμε Σπίτι»


Αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση πως ο Σωτήρης Τσιόδρας έψαλλε σήμερα (Κυριακή) σε εκκλησία, ενώ έχουν απαγορευτεί οι λειτουργίες με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, βρέθηκε σήμερα στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων όπου και έψαλλε.

Πρόκειται για μια κίνηση την οποία συνηθίζει καθώς κάθε Κυριακή ψέλνει σε εκκλησία της περιοχής του.

Ωστόσο, η είδηση αυτή έφερε αρνητικά σχόλια από χρήστες των social media, με τα τρολ να τον κατηγορούν πως ο ίδιος αψήφησε το “Μένουμε Σπίτι” βασισμένα βέβαια σε μια λανθασμένη είδηση πως η λειτουργία έγινε παρουσία πιστών.

Τα σχόλια αυτά (από γνωστά ΣΥΡΙΖΟτρόλ παρότι ο Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κι αυτοί αν κυβερνούσαν τον Τσίοδρα θα έβαζαν υπεύθυνο) προκάλεσαν την έντονη απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος με ανάρτησή του αναφέρθηκε στην απαγόρευση μετακινήσεων η οποία θα μπορούσε να επιβληθεί στην χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Με ειδική άδεια κι 1 άτομο σε 1000 τετ μέτρα – αυτός είναι ο ρατσισμός για τον οποίο μιλάω κι εσείς αγαπητέ φίλε δεν καταλαβαίνετε”Η αλήθεια, φυσικά, είναι πως ο λοιμωξιολόγος βρέθηκε στην εκκλησία, χωρίς την παρουσία πιστών.