29 Μαρτίου 2020

Χιλιάδες Έλληνες θα χρειαστεί να αφαιρεθούν χειρουργικά από τον καναπέ τους μετά τη λήξη της καραντίνας, λένε οι ειδικοί

Για το ενδεχόμενο χιλιάδες πολίτες να πρέπει να αφαιρεθούν χειρουργικά από τους καναπέδες τους μετά τη λήξη της καραντίνας προειδοποιούν οι ειδικοί, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «μέχρι το τέλος της καραντίνας είναι πιθανό δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν γίνει ένα με τον καναπέ και να απαιτηθεί επέμβαση για την αποκόλληση τους» προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμα και έξι μήνες για να αποκολληθούν όλοι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που θα έχουν συγχωνευθεί με τον καναπέ ή την πολυθρόνα τους μέχρι το τέλος των μέτρων, αλλά ο αριθμός αυξάνει εκθετικά με κάθε μέρα καραντίνας» επεσήμανε.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι, εκτός από την λεπτή χειρουργική επέμβαση που απαιτείται για να αφαιρεθούν οι πολίτες από τους καναπέδες, πολλοί είναι πιθανό να χρειαστούν και δεύτερη επέμβαση, προκειμένου να τους αφαιρεθεί και το τηλεκοντρόλ από το χέρι.

https://tovatraxi.com/science/chiliades-ellines-tha-xreiastei-na-afairethoun-apo-ton-kanape-tous-lene-oi-eidikoi/