25 Μαρτίου 2020

Ο Γούντι Αλεν μιλάει για τη σχέση του με τη θετή κόρη της συντρόφου του: «Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ο ένας τα χέρια του από τον άλλον»

Για την αμφιλεγόμενη σχέση του με τη Σουν Γι Πρεβίν, την υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του Μία Φάροου, μιλά πλέον ανοιχτά στην αυτοβιογραφία του ο Γούντι Άλεν.

Το βιβλίο του με τίτλο «Apropos Of Nothing», βρήκε τελικά εκδοτική στέγη, μετά την άρνηση του εκδοτικού οίκου Hachette να μην προχωρήσει στην έκδοση του, την οποία τελικά ανέλαβε ο οίκος Arcade.

Σε αυτό, ο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, προχωρά σε καυτές αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή, ενώ εκφράζει και την πικρία του για την πρώην σύντροφό του, Μία Φάροου, την οποία κατηγορεί ότι είχε σκοπό να τον καταστρέψει με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Το βιβλίο μάλιστα, είναι αφιερωμένο στη 49χρονη σύζυγό του Σουν Γι, με την οποία είναι παντρεμένος από το 1997.

Ο 84χρονος σήμερα Γούντι Άλεν, ξεκίνησε τη σχέση με την υιοθετημένη κόρη της φίλης του Μία Φάροου, όταν η Σουν Γι ήταν 22 ετών. Όπως αναφέρει ο Άλεν, παρά το 35ετές ηλικιακό χάσμα ανάμεσά τους, ήταν «έτοιμη να ωριμάσει θαυμάσια μόνο αν κάποιος θα της έδειχνε λίγο αγάπη».

Ο Γούντι Άλεν φιλά τρυφερά τη γυναίκα του, Σουν Γι

Ο Γούντι Άλεν φιλά τρυφερά τη γυναίκα του, Σουν Γι / Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler

Η Φάροου ανακάλυψε τη σχέση τους, όταν βρήκε ερωτικές φωτογραφίες των δυο μαζί. Σχολιάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, ο Άλεν εξηγεί ότι τραβήχτηκαν «στα πρώτα στάδια της σχέσης μας, όταν η λαγνεία κυριαρχούσε και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα χέρια μας μακριά ο ένας από τον άλλον».

Πώς οι Γούντι Αλεν και Σουν Γι έγιναν ζευγάρι

Ο Άλεν περιγράφει πώς ο ίδιος και η Σουν Γι έγιναν από «δύο άνθρωποι που ποτέ δεν άρεσε ο ένας ιδιαίτερα στον άλλο, ένα ζευγάρι που είναι πλέον παντρεμένο πάνω από είκοσι χρόνια και εξακολουθεί να είναι ερωτευμένο με πάθος».

Τα πράγματα άλλαξαν αφού ο Άλεν κάλεσε τη Σουν Γι να παρακολουθήσουν μαζί έναν αγώνα της ομάδας μπάσκετ της Νέας Υόρκης Knicks. Τότε, έμαθε για την κακομεταχείριση, όπως υποστηρίζει η Γι, της Μία Φάροου, απέναντί της.
Ο Άλεν ισχυρίζεται ότι η Φάροου τιμωρούσε την ανικανότητα της Σουν Γι να μιλάει σωστά αγγλικά, κρατώντας την ανάποδα και «απειλώντας να την βάλει σε ένα άσυλο για τρελούς» αν δεν μάθαινε γρηγορότερα.

Η Μία Φάροου θεωρούσε ότι η Σουν Γι ήταν «απελπιστικά ηλίθια» και φέρεται ότι αρνήθηκε να την πάει στο γιατρό όταν έσπασε τον αστράγαλό της στο ποδόσφαιρο. Επίσης, λέγεται ότι η διάσημη ηθοποιός, είχε χτυπήσει τη νεαρή τότε Γι με μία βούρτσα κι ένα τηλέφωνο, και ότι κάποια στιγμή της είχε πετάξει ένα κεραμικό κουνέλι, το οποίο πέρασε ξυστά από το κεφάλι της.

«Όταν η Σουν Γι έφυγε μαζί μου, δεν ήταν απλώς μια περίπτωση ενός αχάριστου ορφανού που προδίδει έναν καλό και αγαπητό ευεργέτη που άλλαξε τη ζωή της από κουρέλια σε πλούτη…», γράφει ο Γούντι Άλεν και συνεχίζει:

«Ήταν η αρχή μιας φιλίας που αργότερα, με την πάροδο του χρόνου, θα ωρίμαζε και θα κορυφωνόταν με τη συνειδητοποίηση ότι νοιαζόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλο. Χρειάστηκε πολύς, πάρα πολύς χρόνος για να προχωρήσουμε από την αρχή της γνωριμίας μας, σε αυτή την αμοιβαία φροντίδα, αλλά αυτό θα συνέβαινε και θα μας εξέπληττε και τους δύο».

Γούντι Άλεν και Σουν Γι είναι παντρεμένοι από το 1997

Γούντι Άλεν και Σουν Γι είναι παντρεμένοι από το 1997 / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Ο Άλεν αποκαλεί τη Σουν Γι μια «σπιρτόζα, αριστοκρατική, υπέροχη νεαρή γυναίκα, πολύ έξυπνη, γεμάτη λανθάνουσα δυνατότητα και έτοιμη να ωριμάσει θαυμάσια, μόνο αν κάποιος θα της έδειχνε λίγο ενδιαφέρον, λίγη υποστήριξη και, κυρίως, λίγη αγάπη».

«Περάσαμε μερικά απογεύματα περπατώντας και μιλώντας, απολαμβάνοντας την παρέα του άλλου και, φυσικά, πηγαίνοντας στο κρεβάτι», γράφει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του ο Άλεν, χωρίς να κάνει πουθενά αναφορά στην πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει.

Παραδέχεται όμως, την αντίδραση και το σοκ της Μία Φάροου, όταν βρήκε τις γυμνές φωτογραφίες τους. «Καταλαβαίνω το σοκ, την απόγνωση, την οργή της, τα πάντα. Ήταν η σωστή αντίδραση», δηλώνει.

Αλλά την ίδια στιγμή, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη σχέση τους, λέγοντας ότι «νομίζαμε πως μπορούσαμε να έχουμε το ειδύλλιο μας, να το κρατήσουμε μυστικό», καθώς η Σουν Γι δεν ζούσε με τη Μία και αυτός έμενε σε άλλο διαμέρισμα.

«Νόμιζα ότι θα ήταν μια ωραία εμπειρία και πιθανότατα η Σουν Γι θα γνώριζε τελικά κάποιον στο κολέγιο και θα έκανε μια πιο συμβατική σχέση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο πολύ είχαμε ήδη δεθεί».

Σύμφωνα με το βιβλίο, όταν η Μία Φάροου τους ανακάλυψε, κάλεσε όλα τα παιδιά της και τους είπε ότι ο Αλεν είχε βιάσει τη Σουν Γι, γεγονός που οδήγησε τον γιο τους Ρόναν, να πει στον κόσμο, ότι «ο πατέρας μου πήγε με την αδελφή μου». Ο Άλεν ισχυρίζεται ότι η Μία έκλεισε τη Σουν Γι στο δωμάτιο της, την χτύπησε και στη συνέχεια διέκοψε τα δίδακτρα στο κολέγιο της.

Ρόναν και Μία Φάροου

Ρόναν και Μία Φάροου / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Σε μία προγραμματισμένη επίσκεψη στη Φάροου στο Κονέκτικατ, ο Άλεν ισχυρίζεται ότι αυτή έβαλε ένα σημείωμα στην πόρτα του δωματίου που θα έμενε ο σκηνοθέτης, το οποίο έγραφε: «Παιδεραστής. Παρενόχλησε σεξουαλικά μια κόρη».

«Ήξερα ότι στη Μία άρεσε να λέει στους ανθρώπους ότι είχα κακομεταχειριστεί την ανήλικη κόρη της, όταν στην πραγματικότητα αυτή ήταν 22 χρονών, και φυσικά την αγάπη μας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα γάμο άνω των είκοσι χρόνων, δεν τη λες σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρει ο Αλεν υπερασπιζόμενος τον έρωτά του με τη Σουν Γι.

Τι υποστηρίζει η Σουν Γι

Η Σουν Γι «έσπασε» πρόπερσι την επί δέκα χρόνια σιωπής της, σε ένα άρθρο στο New York magazine, στο οποίο αποκαλεί τη Μία ένα «μοχθηρό, κακό πρόσωπο» που την κακομεταχειρίστηκε όταν ήταν παιδί.

Η Σουν Γι ισχυρίστηκε ότι η Φάροου τη χτυπούσε και την έβριζε. Όπως είπε, συνήθιζε να τη χαστουκίζει στο πρόσωπο, να τη δέρνει με μια βούρτσα και την απειλούσε να τη στείλει σε ένα άσυλο για τους τρελός.

Αλλά η Σουν Γι παραδέχθηκε επίσης, πως το να παντρευτεί τον Άλεν το 1997 ήταν μια «τεράστια προδοσία και δεν υπήρχε “καμία δικαιολογία” γι' αυτό».

Γούντι Άλεν Μία Φάροου

Γούντι Άλεν, Μία Φάροου / Φωτογραφία: AP Photo/Frankie Ziths,File

Η σχέση του Γούντι Αλεν με τη θετή του κόρη, Ντίλαν Φάροου

Στο βιβλίο, ο Αμερικανός καλλιτέχνης, μιλά και για τη θετή του κόρη Ντίλαν, την οποία είχε υιοθετήσει με τη Μία Φάροου και η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1992, όταν εκείνη ήταν επτά ετών.

Ντίλαν Φάροου

Η Ντίλαν Φάροου / Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP

Ο Γούντι Άλεν το διαψεύδει κατηγορηματικά και επιμένει ότι αυτές τις κατηγορίες τις κατασκεύασε η πρώην σύζυγός του για εκδίκηση επειδή ερωτεύτηκε τη Σουν Γι. «Ποτέ δεν άπλωσα ούτε δάχτυλο στην Ντίλαν, ποτέ δεν της έκανα κάτι που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί, όπως το να την κακοποιήσω, ήταν ένα κατασκεύασμα από την αρχή μέχρι το τέλος» έγραψε ο Άλεν.