05 Απριλίου 2020

📺Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον λόγω κορωνοϊού-ΒΙΝΤΕΟ

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον λόγω έντονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων υψηλού πυρετού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ «συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού». Οπως το περιέγραψε, πρόκειται για ένα «προληπτικό βήμα» που ελήφθη μετά από συμβουλή γιατρού του, όπως μεταδίδει το BBC.

Προληπτική η εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον

«Με τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός απόψε εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες μετά τη θετική διάγνωση στο ιό», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί το προσωπικό της NHS για όλη την απίστευτη σκληρή δουλειά τους και προτρέπει το κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της κυβέρνησης να μείνει στο σπίτι, να προστατεύσει το NHS και να σώσει ζωές», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου με ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων στο Twitter. «Τις τελευταίες ώρες παρουσίασα ήπια συμπτώματα και το τεστ έδειξε ότι είμαι θετικός στον ιό. Είμαι σε αυτοαπομόνωση, αλλά συνεχίζω να ηγούμαι της κυβέρνησης μέσω τηλεδιασκέψεων καθώς δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Μαζί θα τον καταπολεμήσουμε», είχε τονίσει στην ανάρτησή του

Το χειροκρότημα του Μπόρις Τζόνσον στους γιατρούς

Προ ημερών και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου, ο Μπόρις Τζόνσον εμφανώς καταβεβλημένος είχε βγει στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ για να χειροκροτήσει όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι σε θέσεις-κλειδιά.