05 Απριλίου 2020

Kontra: Το κανάλι που «αγαπάει» τον Πολάκη ακόμα και μεθυσμένο

Κάποτε στον Ταύρο υπήρχε το «Κανάλι 29», λίγα χρόνια αργότερα το «Κανάλι 5» και σήμερα στις ίδιες εγκαταστάσεις στεγάζεται το «Kontra Channel” ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή. Πρόκειται για έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό που στηρίζεται στην συνταγή του παρελθόντος με τη μόνη διαφορά, αντί το λιβάνι να κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ και τον συγχωρεμένο τον Ανδρέα Παπανδρέου, τώρα έχει ως αποδεκτή τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα και για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, το Kontra, είναι μια ιδέα του Νίκου Παππά, ο οποίος μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τον στόχο της δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ tv», προσπάθησε να βρει συχνότητα για να στεγάσει τα τηλεοπτικά όνειρα του Τσίπρα. Το Kontra είναι ενα κανάλι που εχει συγκεκριμένη λογική, ανεξάρτητα με το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος.

Πρόκειται για μια συνταγή που ακολουθήθηκε την δεκαετία του ´80 και του ‘90, τότε που έκανε τηλεοπτική καριέρα ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Μια εκπομπή που ειχε ως μοναδική αποστολή την εκτόξευση λάσπης εναντίον του τότε αρχηγού της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτακη. Και τι δεν είχαν ακουστεί από τα κανάλια . Σήμερα,απλώς έχουν αλλάξει, κάπως οι ρολόι και τα πρόσωπα,όχι όμως και η λογική. Αντί του Γιαννόπουλου, κανονικό στασίδι στο Kontra, έχει πιάσει ο πολιτικός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, που εμφανίζεται κάθε δυο μέρες στο κανάλι του Κουρη. Όταν ξεχνάει να βγει στον Μελιγγωνη, βγαίνει αργά το βράδυ (τις περισσότερες φορές μεθυσμένος) στην μεταμεσονύχτια εκπομπή της κυρίας Γιαμαλλη.

Ούτε συνεργάτης του καναλιού να ήταν δεν θα έβγαινε τόσο συχνά, για να αναπτύσσει τον μονόλογο του, γεμίζοντας με λάσπες την μικρή οθόνη. Ένας σύγχρονος Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκει φιλοξενεί στέγη στην συχνότητα που διέπρεψε τηλεοπτικά ο παλιός Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανεις, αν δεν είναι τηλεθεατής του Kontra, τις συχνές εμφανίσεις του Πολάκη στο κανάλι. Αρκεί μια επίσκεψη στον διαδικτυακό βόθρο του βουλευτη Χανίων, όπου ανα δυο αναρτήσεις, προαναγγέλει «παρέμβαση» στο κανάλι του Κουρή.