26 Μαΐου 2020

📺Σάλος με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό που εμφανίστηκε τόπλες σε πάρκο-ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων στην Ιρλανδία από την «ανάρμοστη» συμπεριφορά του πρωθυπουργού - Έκανε πικνίκ με τον σύντροφό του και δύο άλλους άντρες

Σάλος στη Ιρλανδία με τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ να τον απεικονίζουν σε πάρκο του Δουβλίνου χωρίς μπλούζα μαζί με τον σύντροφό του και φίλους του να κάνουν πικνίκ αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης.

To φωτογραφικό υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία για την παραβίαση της καραντίνας από τον στενό σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς, ο οποίος μάλιστα έχει την πλήρη στήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού.



Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εθεάθη την Κυριακή σε πάρκο του Δουβλίνου να φοράει την βερμούδα του και γυαλιά ηλίου έχοντας στο πλευρό του τον σύντροφό του Ματ Μπάρετ και δύο ακόμα άνδρες, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Τις τελευταίες ώρες, ο Βαράντκαρ δέχεται τα πυρά των επικριτών του με την κατηγορία ότι δεν τηρούσε την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων κι ότι έκανε πικνίκ ενώ δεν επιτρεπόταν δίνοντας το κακό παράδειγμα.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας διαψεύδει τις κατηγορίες και εμμένει ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.



Προτού ο φακός εντοπίσει τον Βαράντκαρ χωρίς την μπλούζα του στο πάρκο να απολαμβάνει τον ήλιο, ο ίδιος είχε τονίσει ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ παρά την έναρξη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Ιρλανδία.

Επιπλέον, η Λίζ Κάραβαν, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, είχε ζητήσει και η ίδια από τον ιρλανδικό λαό να αποφεύγει τα πικνίκ και να παραμένει στα πάρκα μόνο για όσο διάστημα διαρκεί η σωματική άσκηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίο Βαράντκαρ, απόφοιτος της Ιατρικής, είχε παραδεχτεί δημοσίως το 2015 ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τα τελευταία χρόνια συζεί με τον Ματ Μπάρετ, γιατρό στο επάγγελμα.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής, η Ιρλανδία έχει καταγράψει 1.608 θανάτους από τη νόσο Covid-19, σε πληθυσμό 4,9 εκατομμυρίων κατοίκων.