16 Ιουνίου 2020

Πανελλήνιες 2020: Η Καίτη Γαρμπή τρόλαρε απολαυστικά τα θέματα της έκθεσης -Η ανάρτηση που έγινε viral στο Twitter

Πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2020 το πρωί της Δευτέρας και το βασικό θέμα συζήτησης από το πρωί, ειδικά για τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους ήταν ασφαλώς τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Η Καίτη Γαρμπή έσπευσε να σχολιάσει χιουμοριστικά μια από τις υποερωτήσεις ανάπτυξης στις Πανελλήνιες 2020, που αφορούσε στην ποίηση, στο Twitter: «Είδα τα θέματα της έκθεσης & θέλω να πω πως στην ερώτηση «Ποιο ρόλο έχει η Ποίηση στην προσωπική σας ζωή;» η απάντηση «έβραζε το κύμα της Γαρμπή» δεν θα κριθεί σωστή» έγραψε παραπέμποντας σε μια από τις πιο χιλιοειπωμένες ατάκες της σειράς «Ντόλτσε Βίτα».



Βίντεο: Η σκηνή από το Ντόλτσε Βίτα στην οποία αναφέρεται η Καίτη Γαρμπή

Στο σίριαλ του MEGA, από το μακρινό 1995, η Σάσα (την οποία υποδυόταν η Κατιάνα Μπαλανίκα) στην προσπάθειά της να προσεγγίσει έναν ποιητή προσπαθεί να κάνει εντατικά μαθήματα ποίησης. Έτσι, ακούγεται να απαγγέλλει τον στίχο του Καββαδία, «έβραζε το κύμα του γαρμπή», μόνο που για εκείνη, ο στίχος αποδίδεται ως «έβραζε το κύμα της Γαρμπή».



Η ατάκα είναι τόσο κλασική, που η Καίτη Γαρμπή την έχει εντάξει στα γνωστά emoticon που έχει δημιουργήσει με στίχους από τραγούδια της, τα λεγόμενα Kaitoji.