05 Ιουνίου 2020

Οικονόμου: Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Έβρο - Σε εξέλιξη η πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων

«Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα υλικοτεχνικής υποδομής για την ελληνική αστυνομία, πρόκειται για το μεγαλύτερο μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια Μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως είναι «ένας καθημερινός αγώνας, βλέπουμε τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζουμε τις δράσεις μας».

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα», επισήμανε ο ίδιος.

Για τις πυρπολήσεις αυτοκίνητων, σημείωσε πως «έχουν γίνει συλλήψεις έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ενώ ανέφερε πως το φαινόμενο είναι σε ύφεση».

Για τον Έβρο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις, οι αρχές παρακολουθούν τις εξελίξεις και υπάρχει δυνατότητα σε άμεσο χρόνοι να
σταλούν επιπλέον δυνάμεις». 

Ακόμη δήλωσε πως «είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων».

Σε ότι αφορά τον Ρουβίκωνα, ανέφερε ότι «παρακολουθούμε τοις δράσεις και δεν υπάρχει περιθώρια ανοχής από την πολιτεία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής για την ελληνική Αστυνομία, το μεγαλύτερο μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση εμπράκτως δείχνει το ενδιαφέρον της μετά από μια μακρά περίοδο όπου δεν υπήρξαν οι αναγκαίες πιστώσεις για τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής προχωράει σε ένα γενναίο πρόγραμμα και έτσι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εφοδίων με τα οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξοπλιστεί η Ελληνική Αστυνομία».

Για την εγκληματικότητα, ο υφυπουργός σημείωσε: «Ο αγώνας με την εγκληματικότητα είναι καθημερινός και συνεχής, μελετάμε τις εξελίξεις αναπροσαρμόζουμε τις δράσεις μας. Είναι τα πράγματα υπό έλεγχο, η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Η Ελληνική Αστυνομία έχει αυξήσει την παρουσία της στο δρόμο, λειτουργεί με συγκροτημένο σχέδιο ήδη βρίσκονται από τον Ιανουάριο 1.500 ειδικοί φρουροί που έχουν ενισχύσει τις ομάδες της δίκυκλης αστυνόμευσης. Αναλύουμε συνεχώς τα στοιχεία, αναπροσαρμόζουμε τις δράσεις και είναι ένας καθημερινός αγώνας».

Για τις πυρπολήσεις των αυτοκινήτων, δήλωσε ότι «έχουν συλληφθεί άτομα και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη είμαστε σε μια φάση ύφεσης αυτών των φαινομένων και προς αυτή την κατεύθυνση διατηρούμε έναν αυξημένο βαθμό ετοιμότητας».

Ερωτηθείς για τη δύναμη που θα ανέβει στον Έβρο, απάντησε: «Ο Έβρος ενισχύθηκε τελευταία με 400 άτομα και παρακολουθούμε και εκεί τις εξελίξεις αν χρειαστεί έχουμε ετοιμότητα σε άμεσο χρόνο να στείλουμε επιπλέον δυνάμεις και παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι πρόσληψη των 400 συνοριοφυλάκων. Τώρα είμαστε στη φάση το να κληθούν για να περάσουν τα αγωνίσματα και τα διάφορα ψυχοτεχνικά τεστ και τις άλλες δοκιμασίες που προβλέπεται ούτως ώστε να μπουν στη σχολή για να εκπαιδευτούν. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα τρέξουν οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους. Ελπίζουμε από Σεπτέμβριο και μετά θα είμαστε σε μια ετοιμότητα».

Αναφορικά με το Ρουβίκωνα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Παρακολουθούμε τις δράσεις αλλά σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε την ισχύουσα νομοθεσία. Βλέπετε όμως ότι και από πλευράς Ρουβίκωνα έχουν περισταλεί σημαντικά οι δράσεις. Κάνει ουσιαστικά κάποιες ακτιβιστικές ενέργειες όπου κινείται και στα όρια της νομιμότητας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι περιθώρια ανοχής από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας δεν υπάρχουν σε κάθε περίπτωση όμως εφαρμόζεται η υφιστάμενη νομοθεσία και ακολουθείται η διαδικασία η προβλεπόμενη από τους νόμους».