07 Ιουνίου 2020

Στη Βουλή το σκάνδαλο με το VAR: Πως εμπλέκονται Παππάς- Βασιλειάδης

«Θα μιλάμε για ένα νέο προϊόν που θα αποβάλει όλους τους παρείσακτους που μπήκαν μέσα στο ποδόσφαιρο για να πετύχουν άλλα σχέδια πέραν του αθλητισμού», δήλωνε περιχαρής, στις 9 Μαΐου 2019, στο περιθώριο της τελετής υπογραφής της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ (VAR)», ο αρμόδιος τότε Υφυπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Τον ακολούθησε στον τόνο των δηλώσεων ο κ. Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Είναι η ημέρα στην οποία αφήνουμε στο χρονοντούλαπο τη ιστορίας τις σκιές που βάρυναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχωράμε, μέσω της νέας ψηφιακής πολιτικής, σε μια νέα εποχή», συμπλήρωσε από την πλευρά του.

Τους υπουργικούς διθυράμβους για την προμήθεια και ένταξη του Video Assistant Referee (V.A.R.) στο ελληνικό ποδόσφαιρο ακολούθησε ο στυγνός βιασμός του από την Ε.Π.Ο., τον Περέϊρα και την παρέα τους, με αποτέλεσμα ακόμη και αυτό το ισχυρά υποβοηθητικό ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των αγώνων να ξεφτιλιστεί από διάφορους «πρόθυμους» διαιτητές και να καταλήξει, στο εξάμηνο της εφαρμογής του, αντικείμενο χλευασμού από το σύνολο της ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Ήταν λογικό, λοιπόν, να ακολουθήσει ο εισαγγελέας! Σήμερα, έναν (και κάτι ψιλά) χρόνο μετά, ο κ. Παππάς  είναι αντιμέτωπος, μετά από μήνυση του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, με την άρση της βουλευτικής του ασυλία, κατηγορούμενος (μαζί με τον Βασιλειάδη που δεν είναι βουλευτής) για «ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία».

Από το "ΚΑΡΦΙ" του Σαββατοκύριακου