15 Ιουλίου 2020

📺Aσύλληπτη σκηνή on camera: Μετωπική σύγκρουση φορτηγών πλοίων σε κανάλι στον Καναδά! [βίντεο]

Μια ασύλληπτη σκηνή κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα σε κανάλι του Καναδά με δύο μεγάλα φορτηγά πλοία να συγκρούονται μετωπικά!

Τα δύο φορτηγά πλοία πλησίαζαν το ένα το άλλο μέσα στο μήκους 41 χλμ. κανάλι, που συνδέει τις λίμνες Ήρι και Οντάριο στον Καναδά, όταν συνέβη η καταστροφή το περασμένο Σάββατο. Το Alanis, που μετέφερε ανταλλακτικά ανεμογεννητριών στη Μινεσότα, και το Florence Spirit, που μετέφερε κάρβουνο στο Κεμπέκ, ήταν σε τροχιά σύγκρουσης κι όπως ακούγεται στο βίντεο σήμανε συναγερμός, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν πορεία με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εκκωφαντικός θόρυβος της μετωπικής τους σύγκρουσης. Το μικρότερο από τα δύο φορτηγά πλοία, το Florence Spirit «΄έξυσε» τα πλευρά του μεγαλύτερου Alanis προτού σταματήσουν και αργά-αργά παρασυρθούν προς την όχθη.



Ο 19χρονος Άλεξ Στιούαρτ, αυτόπτης μάρτυς του περιστατικού, νόμισε αρχικά ότι τα φορτηγά πλοία θα περνούσαν το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι που άκουσε τη μπουρού του Alanis να σημαίνει συναγερμό. «Δεν πίστευα ότι θα συγκρουστούν, αλλά όταν το κόκκινο πλοίο σήμανε συναγερμό κατάλαβα ότι κάτι θα συμβεί. Σκέφτηκα “να πάρει, είναι δυνατόν να πέσουν το ένα πάνω στο άλλο;”». Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, δεν υπήρξαν θύματα, ενώ οι Αρχές του Καναδού ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης με τους διαχειριστές του καναλιού να σημειώνουν ότι οι συνθήκες πλοήγησης ήταν φυσιολογικές την ώρα του συμβάντος. Τα δύο πλοία αγκυροβόλησαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.