15 Ιουλίου 2020

📺«Μακρόν παραιτήσου» - Διαδηλωτές «έκραξαν» τον Γάλλο πρόεδρο, όταν βγήκε βόλτα με τη Μπριζίτ σε πάρκο [βίντεο]

Μια βόλτα στον Κήπο του Κεραμεικού στο Παρίσι με τη σύζυγό του Μπριζίτ, είπε να κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά του βγήκε «ξινή», όταν βρέθηκε περικυκλωμένος από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του απολάμβαναν τον περίπατό τους κρατημένοι χέρι-χέρι στο πάρκο κοντά στο Ελυζέ λίγες ώρες μετά το πέρας των φετινών «φτωχικών» εορταστικών εκδηλώσεων για την Πτώση της Βαστίλης], όταν τους αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές κι άρχισαν να τους γιουχάρουν, φωνάζοντας εν χορώ «Μακρόν παραιτήσου» και βρίζοντας σε μια σκηνή που αναμεταδόθηκε live σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Με τους άνδρες ασφαλείας του προεδρικού ζεύγους να σχηματίζουν προστατευτικό κλοιό και να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Μακρόν πλησίασε ψύχραιμος τους διαδηλωτές και τους ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Εκείνοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία εις βάρος των «Κίτρινων Γιλέκων» με τον Μακρόν να τους απαντά: «κρατήστε την ψυχραιμία σας, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι αργία σήμερα και πάω περίπατο με τη σύζυγό μου», είπε προσθέτοντας ότι ούτε κι η συμπεριφορά των διαδηλωτών είναι υποδειγματική… Τότε, ένας απ’΄αυτούς βγήκε μπροστά και απάντησε: «Κύριε πρόεδρε, είμαι μεγαλύτερος στην ηλικία από σένα. Είσαι ο εργοδότης μου. Δείχνουμε σεβασμό, όχι ασέβεια, τουλάχιστον σήμερα. Μην ανησυχείτε» στράφηκε στους σωματοφύλακες του Γάλλου προέδρου. «Δεν θα τον πειράξω, ούτε θέλω. Θα τον τιμωρήσω με την ψήφο μου το 2022».



Το περιστατικό έληξε χωρίς να γίνουν συλλήψεις και το ζεύγος Μακρόν επέστρεψε πεζή στο προεδρικό μέγαρο, συνοδεία πάντα των ανδρών ασφαλείας.