08 Ιουλίου 2020

Εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός «Άκης Τσοχατζόπουλος» στον Κορυδαλλό

Τρεις νέοι σταθμοί της Αθήνας εγκαινιάστηκαν προχθες από την Αττικό Μετρό, μεταξύ των οποίων και ο σταθμός του Κορυδαλλού που φέρει το όνομα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η απόφαση για την ονοματοδοσία του συγκεκριμένου σταθμού λήφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της πολυετούς παραμονής του πρώην υπουργού στις εγκαταστάσεις του Κορυδαλλού, καθώς υπήρξε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ο πιο διάσημος κρατούμενος του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που δίνεται το όνομα εν ζωή πολιτικού σε σταθμό. Ωστόσο η εταιρεία διέψευσε το ενδεχόμενο να αλλάζει ονομασία σε περίπτωση παραμονής άλλου πολιτικύ προσώπου για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα, καθώς αυτό ίσως να απαιτούσε αλλαγή του ονόματος κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Αττικό Μετρό είχε αποφασίσει το 2016 να αλλάξει το όνομα του σταθμού του Νομισματοκοπείου σε σταθμό «Παναγιώτη Λαφαζάνη» προκειμένου να τιμήσει το ηρωικό σχέδιο του πρώην υπουργού να απελευθερώσει τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ που υπήρχαν στο Νομισματοκοπείο, ωστόσο δεν προχώρησε λόγω αντιρρήσεων της τότε κυβέρνησης.