23 Ιουλίου 2020

📺Γεωργιάδης: Το επεισόδιο με την Τουρκία δεν έχει τελειώσει-ΒΙΝΤΕΟ

«Το επεισόδιο με την Τουρκία δεν έχει τελειώσει αυτό θα γίνει όταν επιστρέψουν οι στόλοι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύριο η Τουρκία να κάνει κάποια κίνηση στο Καστελόριζο, λόγω και της πρώτης προσευχής μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ακόμη ανέφερε πως «εάν το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο φτάσει σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να λάβει μέτρα για την παρεμπόδιση του».

Παράλληλα σημείωσε πως χθες «ο Αλέξης Τσίπρας στην ουσία είπε ότι για να προσφέρει συναίνεση η αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα θα πρέπει να συγκαλυφθεί η υπόθεση Παπαγγελόπουλου».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι «οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Παπαγελόπουλου είναι κατηγορούμενοι για αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Εν κατακλείδι, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είναι δικαιωμένος καθώς υπήρξε ένα καθεστώς που ήθελε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας κατά των πολιτικών αντιπάλων τους».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης, ο κ. Γεωργίαδης σημείωσε ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, το επεισόδιο αυτό θα τελειώσει την ώρα που οι στόλοι θα μπουν πίσω. Αυτή τη στιγμή οι στόλοι είναι ακόμα έξω άρα δεν έχει τελειώσει, όλα μπορούν να συμβούν».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η αυριανή προσευχή στην Αγία Σοφία για περαιτέρω αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεν απάντησε: «Ασφαλώς , η αυριανή μέρα σε επίπεδο συμβολισμών δεν έχει μόνο την Αγία Σοφία, έχει και το σημαντικό ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης άρα για πολλούς και διαφόρους λόγους φαίνεται η Παρασκευή μια ταιριαστή ημέρα για να κάνει ο κ. Ερντογάν την κίνησή του».

«Σημασία έχει ότι ο επικεφαλής γερουσιαστής της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας του δημοκρατικού κόμματος, ο κος Μενέντες, έκανε χθες μια πολύ σημαντική δήλωση. Αν υπολογίσετε ότι ο κ. Μενέντες είναι από τους πιο παλαιούς γερουσιαστές με πολύ υψηλό κύρος,έχει μια τεράστια θεσμική θέση και είναι από τους βασικούς υποστηρικτές του Μπάιντεν που τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις όλα αυτά έχουν τη σημασία τους για τη σχέση Ελλάδας –Αμερικής. Δεύτερον είχαμε μια καλή δήλωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως προς να πάει πίσω η Τουρκία, κακή ως προς το θέμα των υδάτων. Έμεινε στο γράμμα του νόμου. Αυτό που είπαν είναι αυτό που τυπικά ισχύει αλλά όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτή είναι περιοχή της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά το αμερικάνικο κογκρέσο χθες ψήφισε ομόφωνα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των S400. Αυτό πάει στην γερουσία για να εγκριθεί, Θα εγκριθεί σίγουρα με μεγάλη πλειοψηφία και άρα θα έχει μετά 30 μόνο μέρες η Τουρκία πριν της επιβληθούν κυρώσεις. Υπενθυμίζω ότι αν εγκριθεί ομόφωνα από την Γερουσία, όπως εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των αντιπροσώπων, τότε δεν υπάρχει δικαίωμα βέτο στον πρόεδρο. Είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει. Επίσης έχουμε την οριστική αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα F35 και σήμερα μια πολύ ισχυρή παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Αλεξανδρούπολη άρα λοιπόν δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά για την Τουρκία ούτε είναι τόσο μόνη της η Ελλάδα», σημείωσε επιπρόσθετα.

Για το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Όρουτς Ρέις, ανέφερε: «Το πλοίο αυτό είναι ένα σεισμογραφικό πλοίο δεν είναι γεωτρύπανο εάν φτάσει πράγματι σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας για να κάνει έρευνες εμείς προφανώς θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για την παρεμπόδισή του. Δεν είναι όμως αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας του μεγέθους του τρυπήματος».

«Εγώ δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρος Τράμπ πέραν των όποιων προσωπικών σχέσεων μπορεί να έχει με τον Ερντογάν ότι θα διακινδύνευε τα ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο μη παρεμβαίνοντας. Εδώ δεν είναι θέμα φιλίας και συμπάθειας είναι θέμα ζωτικών συμφερόντων. Οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή και δεν μπορουν να επιθυμούν μια κρίση. Άρα είτε είναι ο Μπαίντεν είτε είναι ο Τράμπ η Αμερική θα είναι παρούσα μην έχετε για αυτό καμία αμφιβολία», επισήμανε ο ίδιος.

«Ο πρωθυπουργός μέσα σε 24 ώρες έχει μιλήσει με όλους τους διεθνείς ηγέτες άρα είναι προφανές ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε το έχουμε κάνει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη θέση του κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή, ο υπουργός δήλωσε: «Σοκαρίστηκα. Ήρθε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή χθες όχι για να υπερασπιστεί τον κ. Παπαγγελόπουλο, δεν είπε καν το όνομα Παπαγγελόπουλος ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεράσπιση του Παπαγγελόπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε στη χθεσινή συζήτηση, τον αφήσανε μόνο του. Η μόνη υποστηρικτική για τον Παπαγγελόπουλο δήλωση ήταν της κας Δούρου στο twitter. Ήρθε λοιπόν ο κ. Τσίπρας και μας είπε ότι για να προσφέρει εθνική συναίνεση στα εθνικά θέματα πρέπει να κουκουλωθεί η σκευωρία Novartis. Αυτό είναι πρωτοφανές, είναι σοκαριστικό και είναι χυδαίο».

Για την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ανέφερε: «Από εδώ και μπρος η κατάσταση δεν είναι ίδια. Έχουμε μια άσκηση ποινικής διώξεως από την ελληνική Δικαιοσύνη κατά της κας Τουλουπάκη ως φυσικού αυτουργού στο αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας και έχουμε και άσκηση ποινικής διώξεως από τη Βουλή κατά του κ.Παπαγγελόπουλου και των συνεργών του άρα πλέον όταν μιλάμε για τα αδικήματα τα οποία αναφερόμασταν μέχρι τώρα τα δεν λέμε θεωρητικά, τα λέμε σε επίπεδο ποινικής διώξεως. Προφανώς όλοι αυτοί οι κατηγορούμενοι πλέον έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, αναμφίβολα, όμως είμαστε ήδη σε ένα επόμενο βήμα, οι άνθρωποι αυτοί είναι ήδη κατηγορούμενοι Κατηγορούμενοι για την προσπάθεια αλλοίωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ένα εξαιρετικά ατιμωτικό αδίκημα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι κατηγορούμενος για πολλά άλλα , για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία κλπ αλλά το μείζον εδώ είναι σκευωρία. Είναι δηλαδή η προσπάθεια να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές με ψεύτικα στοιχεία κατά των πολιτικών του αντιπάλων αυτό είναι το μείζον και δυστυχώς με τη συνέργεια μιας επίορκου εισαγγελέως και των συνεργών της».

«Είναι δυνατόν ο κ. Παπαγγελόπουλος να τα έκανε αυτά χωρίς την κάλυψη του κ. Τσίπρα; Μη ξεχνάτε ότι ο κ.Παπαγελόπουλος αν και δεν προερχόταν από το ΣΥΡΙΖΑ, έμεινε και τα 5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του, έφαγε τον κ.Νικολούδη και στη συνέχεια έφαγε και τον κ. Κοντονή. Άρα απήλαυσε από τον κ.Τσίπρα μια πρωτοφανή στήριξη. Απίστευτή και για πρόσωπο που δεν ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ άρα εδώ κάτι τους δένει. Ούτως ή άλλως από χθες η Βουλή και εμείς οι πολιτικοί τελειώσαμε το ρόλο μας, από εδώ και μπρος τη σκυτάλη την πήρε η ελληνική δικαιοσύνη αυτή πια διερευνά αυτές τις κατηγορίες και αυτή στο τέλος θα αποφανθεί αν είναι ένοχοι ή αθώοι» πρόσθεσε κατηγορηματικά.

Ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος από τη χθεσινή εξέλιξη στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν μπορώ να νιώσω δικαιωμένος γιατί ως βουλευτής θλίβομαι πάρα πολύ για το ότι η Ελλάδα έφτασε σε ένα βήμα πριν τη χούντα. Γιατί αν πέρναγε η σκευωρία θα ήταν ένα είδος χούντας. Δηλαδή θα μπορούσε ένα καθεστώς ελέγχοντας τους αρμούς της εξουσίας όπως λέγανε τη Δικαιοσύνη δηλαδή μέσω επιόρκων εισαγγελέων να στοχοποιούν και να φυλακίζουν ανθρώπους».

Με αφορμή τη λογομαχία που είχε με τον κ. Πολάκη, σημείωσε: «Ο κ. Πολάκης περίπου μας απείλησε ότι την επόμενη φορά θα είναι πολύ πιο αδίστακτοι. Για να έχουμε επόμενη φορά πρέπει να τους ψηφίσει ο ελληνικός λαός, ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει».