07 Αυγούστου 2020

Δριμεία κριτική Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν χωρά μικροπολιτική για το θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε στην σύναψη της συμφωνίας με την Αίγυπτο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα βάζει τέλος στην εποχή των δισταγμών.ώντας

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι μετά την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και την μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, στόχος της Ελλάδας είναι να λύσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο, τις διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Ακόμα άσκησε δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι  δεν υπάρχουν «θολά σημεία» στη συμφωνία και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για βεβιασμένες κινήσεις, από την στιγμή που προηγήθηκαν 13 γύροι διαπραγματεύσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως δεν χωράει μικροπολιτική στο συγκεκριμένο θέμα και ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «διεμβολίζει» το Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενημερωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η χαλάρωση των πολιτών απέναντι στα μέτρα. Παρατήρησε δε ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι σχετικά λίγα και το άνοιγμα του τουρισμού δεν πρόσθεσε μεγάλα προβλήματα.

Ερωτηθείς αν ενόψει του Δεκαπενταύγουστου ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τα πανηγύρια ή τις θρησκευτικές τελετές, είπε πως οι συσκέψεις είναι καθημερινές και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται πάντα μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών και την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.